Π. Χαλβατζής: «Η ανακοίνωση της ΚΟΜΑΘ προσβάλλει τα μέλη των κυνηγετικών συλλόγων που μάχονται ακόμα στις φωτιές»

11:32 29/8/2023 - Πηγή: iHunt

Ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής Παναγιώτης Χαλβατζής διαφωνεί με την ανακοίνωση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης (ΚΟΜΑΘ) η οποία εξέδωσε αίτημα τη συνέχισης της κυνηγετικής δραστηριότητας.

Π. Χαλβατζής: «Η ανακοίνωση προσβάλλει τα μέλη των κυνηγετικών συλλόγων που μάχονται ακόμα στις φωτιές» Ξεκάθαρη η θέση του προέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής

Τη ρητή αντίθεσή του στην ανακοίνωση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης (ΚΟΜΑΘ) με αίτημα τη συνέχιση της θήρας στις πυρόπληκτες περιοχές του Έβρου εξέφρασε

μέσω του ράδιο Χρόνος 87,5fm ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής Παναγιώτης Χαλβατζής.

Παράλληλα, ανέφερε πως θα ζητήσει ευθύνες από τους συντάκτες στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο και ζήτησε συγγνώμη από τους συμπολίτες του για την «απρεπή» όπως χαρακτήρισε στάση της Ομοσπονδίας.

Ολική απαγόρευση θήρας στον Έβρο με απόφαση Θ. Σκυλακάκη

Το χρονικό της συγκεκριμένης ανακοίνωσης ήρθε μετά την έκτακτη απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Θόδωρου Σκυλακάκη, με την οποία επιβλήθηκε ολική απαγόρευση θήρας στο νομό Έβρου, λόγω των δασικών πυρκαγιών που έχουν πλήξει την περιοχή.

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας-Θράκης (ΚΟΜΑΘ) με ανακοίνωσή της εξέφρασε την αντίθεσή της στην απόφαση του υπουργού με αναλυτικό έγγραφο, το οποίο καταλήγει ως εξής: «Οι συνεργαζόμενες κυνηγετικές οργανώσεις στο πλαίσιο των φιλοθηραματικών τους δράσεων μπορούν και πρέπει να συμβάλλουν στην εφαρμογή μέτρων διαχείρισης για τα θηρεύσιμα είδη και την άγρια πανίδα στις καμένες εκτάσεις».
«Πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες στα μέτωπα της φωτιάς»

Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής δήλωσε πως «η συγκεκριμένη ανακοίνωση στερείται σοβαρότητας και τους μόνους που εκπροσωπεί είναι κάποιους ανεγκέφαλους συναδέλφους που τους νοιάζει μόνο η δραστηριότητά τους».

«Αυτή η ανακοίνωση προσβάλλει πρώτα από όλα εκείνα τα μέλη των συλλόγων που μάχονται ακόμα με τις φωτιές», ξεκαθάρισε ο Π. Χαλβατζής και συμπλήρωσε πως «αυτή την ώρα πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες στα μέτωπα της φωτιάς».

Αξίζει να σημειωθεί πως πολλά μέλη των κυνηγετικών συλλόγων από Κομοτηνή, Σάπες και Αλεξανδρούπολη βρίσκονται ακόμα στα πύρινα μέτωπα, συνδράμοντας όπως μπορεί ο καθένας στις επιχειρήσεις κατάσβεσης.

ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ

Ο κ. Χαλβατζής έχει πάρει χαμπάρι το ΔΣ της ΚΟΜΑΘ και το παίζει στα δάχτυλα του. Στην ετήσια γενική συνέλευση πήρε τους συλλόγους της Θράκης και αποχώρησε φωνάζοντας για την επιβολή έκτακτης εισφοράς για τη αγορά αυτοκινήτων για τη θηροφυλακή. Το ΔΣ της ΚΟΜΑΘ φοβούμενο την απώλεια ψήφων στις επόμενες εκλογές από τους συλλόγους της Θράκης “έγραψε” στα παλαιότερα των υποδημάτων του τους υπόλοιπους κυνηγετικούς συλλόγους της ΚΟΜΑΘ και πήρε πίσω την απόφαση της γενικής συνέλευσης  κάνοντας το χατίρι του κ. Χαλβατζή.

Τώρα τι θα κάνει; Θα απολύσει τον επιστημονικό συνεργάτη που έγραψε την επιστολή; Πολύ πιθανό……

The post Π. Χαλβατζής: «Η ανακοίνωση της ΚΟΜΑΘ προσβάλλει τα μέλη των κυνηγετικών συλλόγων που μάχονται ακόμα στις φωτιές» appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα