Οι πυρκαγιές της Αττικής και η αναλγησία κάποιων «φιλόζωων»

07:34 23/7/2023 - Πηγή: iHunt

Ο Μιχάλης Στούκας τονίζει, μεταξύ άλλων, με εξαιρετικό τρόπο την αναλγησία των δήθεν “φιλόζωων”. Μια αναλγησία για την οποία φωνάζουμε εδώ και πολλά χρόνια αλλά δυστυχώς από ότι φαίνεται μόνο η κυβέρνηση δεν μπορεί να τη δει.

Αναφέρει λοιπόν ο Μιχάλης Στούκας στο άρθρο του στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ :

….Οι εικόνες των ανθρώπων που προσπαθούν εναγωνίως να σώσουν τις περιουσίες τους ή άλλων που τρέχουν εναγωνίως για να γλιτώσουν από την πύρινη λαίλαπα είναι συγκλονιστικές. Υπάρχουν ωστόσο και κάποιες

άλλες, θλιβερές εικόνες, κατοικίδιων ζώων που εγκαταλείφθηκαν στο έλεος του Θεού από τους φιλόζωους ιδιοκτήτες τους, κάποιες φορές μάλιστα δεμένα.

Σαφώς και προέχουν η ανθρώπινη ζωή και η προστασία των περιουσιών, όμως όλοι όσοι επέλεξαν να έχουν και κάποιο ζώο συντροφιάς, οφείλουν να το προστατεύουν, όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες. «Φιλόζωος» αλά κάρτ, δεν γίνεται…Να ξιφουλκείς τη μία μέρα (και σωστά…) στα σόσιαλ μίντια για την κακοποίηση ενός ζώου και 2-3 μέρες αργότερα να εγκαταλείπεις στο έλεος της πυρκαγιάς το δικό σου κατοικίδιο!

Διαβάσαμε ενδεικτικά, για 200 εγκαταλελειμμένα ζώα που βρήκαν φιλοξενία σε «καταφύγιο» στο Γαλάτσι και για «επώνυμους», που δεν παρέλειψαν να ποστάρουν βέβαια και τις φωτογραφίες τους, που απευθύνουν αγωνιώδεις εκκλήσεις για τα «δεμένα, εγκλωβισμένα και αβοήθητα ζώα» μέσα στις πυρκαγιές. Όταν τελειώσει ο πύρινος εφιάλτης, θα επιβληθούν ποινές στους ανάλγητους «φιλόζωους»; Θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 30.000Ε και να δικαστούν, γιατί άφησαν αβοήθητα τα τετράποδά τους; Ας σταματήσει λοιπόν αυτή η απαράδεκτη υποκρισία από ορισμένες και ορισμένους. Τα 70.000 αδέσποτα ζώα που καταγράφηκαν στα τέλη του 2022, δεν βρέθηκαν από το πουθενά παρατημένα…

Δυστυχώς, οι πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, που ευχόμαστε και ελπίζουμε ολόψυχα να αντιμετωπιστούν άμεσα, κατέδειξαν μία ακόμα θλιβερή πτυχή του προβλήματος. Ότι κάποιοι θεωρούν τα ζώα συντροφιάς, ζώα επίδειξης και διασκέδασης, που μπορούν να τα εγκαταλείψουν ανά πάσα στιγμή. Και την επόμενη φορά, πριν αρχίσουν να κουνάνε απειλητικά το δάχτυλο σε όλους μας που, από επιλογή, δεν έχουμε κατοικίδιο, αλλά και ποτέ δεν έχουμε πειράξει κανένα τετράποδο, ας τα βάλουν με τον εαυτό τους και ας αναλογιστούν τα λάθη και τις δικές τους ευθύνες.

The post Οι πυρκαγιές της Αττικής και η αναλγησία κάποιων «φιλόζωων» appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα