Μια καλή μπεκατσοχρονιά προ των πυλών….

19:27 8/10/2021 - Πηγή: iHunt

Επιτέλους άνοιξαν οι ουρανοί και βρέχει. Και δεν είναι «κακοκαιρία» όπως μας έχουν πρήξει τα ζαβά της μετεωρολογίας, μια χαρά καιρός φθινοπωρινός είναι. Τον κακό τους τον καιρό και φλάρο, σ’ αυτούς που βαφτίζουν κακοκαιρία την βροχούλα το φθινόπωρο. Σαν «Καλόκαιρο» θα υποδέχονταν παλιά τα πρωτοβρόχια οι κανονικοί, και σοβαροί, άνθρωποι.

Τέτοιες χορταστικές βροχές, από την μια άκρη της Ελλάδας ως την άλλη, είχαμε χρόνια να δούμε. Και ήρθαν την κατάλληλη

στιγμή, αρχές Οκτωβρίου, για να προετοιμάσουν το έδαφος για τις μπεκάτσες που τις περιμένουμε μέρα με τη μέρα.

Επιτέλους ένας κανονικός μπεκατσόκαιρος για όλη την Ελλάδα, από αυτούς που περιμένουμε εδώ και πολλά χρόνια. Το αν φέρνουν οι μπεκάτσες τη βροχή ή η βροχή τις μπεκάτσες, για τους μπεκατσοκυνηγούς δεν έχει καμιά σημασία. Αφού έρχονται οι μπεκάτσες δεν πά να τις φέρνει και ο ΑηΒασίλης, σημασία έχει ότι έρχονται και κυρίως ότι θα παραμείνουν στο δάσος.

Σκόρπιες όμως θα είναι παιδιά, για να εξηγούμαστε. Οπως είναι το κανονικό. Οι διάφοροι πειρατές που περιμένουν ξηρασίες και παγωνιές για να τρέξουν να τις μαζέψουν εύκολα και γρήγορα να το ξεχάσουν. Δεν είναι κατάλληλες οι συνθήκες γι’ αυτούς.

Οι προοπτικές και οι προβλέψεις δείχνουν, επιτέλους, μια καλή χρονιά για τις μπεκάτσες και τους κανονικούς μπεκατσοκυνηγούς. Η διασπορά θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τον αριθμό των πουλιών, αλλά στο κυνήγι της μπεκάτσας, στο κανονικό κυνήγι και όχι στο μάζεμα νηστικών και αδύναμων πουλιών απο τις παραλίες, ο αριθμός είναι το δευτερεύον. Μπορείς να συναντάς μία μπεκάτσα την ώρα? Η τέλεια κυνηγετική μέρα και χρονιά είναι. Το αν θα τη βάλεις στο σακίδιο είναι άλλο θέμα και δεν είναι το ζητούμενο αυτό για τους μπεκατσοκυνηγούς του δάσους και όχι τους τυχάρπαστους με τις ελβιέλες που ψάχνουν ευκαιρία να φωτογραφηθούν στις πλάζ για να νοιώσουν σπουδαίοι.

Στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου προβλέπεται να πετάξουν εκτός από τα Ραφάλ και οι μπεκάτσες στα ψηλά. Οπότε οι μπεκατσοκυνηγοί ας ετοιμαζόμαστε από τώρα. Ανυπόμονοι και ψύχραιμοι όλοι πια στο ίδιο καζάνι είμαστε. Με αυτές τις βροχές στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου οι μπεκάτσες δεν χρειάζεται να ψάχνουν και πολύ για εύκολη τροφή. Όπου και να προσγειωθούν, απο τη Θράκη μέχρι την Ήπειρο και από τη Δυτική Μακεδονία μέχρι την Κρήτη θα βρούν ευνοϊκές συνθήκες.

Οπότε;

Οπότε μπεκατσοκυνηγοί μου, εις άπασαν την επικράτειαν που έλεγαν παλιά στα ραδιόφωνα, γυαλίστε άρβυλα, λαδώστε τουφέκια, γεμίστε σακίδια και ζώνες με σφαίρες, πάρτε αδιάβροχα, γκέτες και γαλότσες, ταΐστε καλά τα σκυλιά και ετοιμαστείτε.

Οι μπεκάτσες έρχονται…

Και θα είναι πολλές.

Αλλά σκόρπιες. Όπως πρέπει να είναι στο κανονικό μπεκατσοκυνήγι

Και μην ακούτε τις βλακείες για κακοκαιρίες, είναι υπέροχος ο καιρός.

Γιατί όταν βρέχει τον Οκτώβριο,

ΟΙ ΜΠΕΚΑΤΣΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ.

Εκεί που τις αναζητούν οι μπεκατσοκυνηγοί και τα σκυλιά τους.

Ο Μπεκατσοκυνηγός 

The post Μια καλή μπεκατσοχρονιά προ των πυλών…. appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα