Λύκαινα θύμα τροχαίου στην Κορινθία!!!!!

15:22 31/12/2023 - Πηγή: iHunt
Λύκαινα θύμα τροχαίου στην Κορινθία!!!!!

Μέχρι πριν λίγους μήνες ακούγαμε και διαβάζαμε διάφορες φήμες για παρουσία λύκου στην Πελοπόννησο, ωστόσο χωρίς σοβαρές αποδείξεις, δηλαδή, βίντεο, φωτογραφίες, κάποιο τροχαίο κ.τ.λ όλες αυτές οι αναφορές παρέμεναν απλές φήμες. Αυτά όλα λοιπόν μέχρι πέρσι το Φλεβάρη όταν στην εκπομπή Ο3 της ERTFLIX ο Θεόδωρος Κομηνός καθηγητής Ζωολόγος του εργαστηρίου Ζωολογίας και Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

έκανε λόγο για την πρώτη επίσημη καταγραφή λύκου στην Πελοπόννησο έπειτα από 100 χρόνια παρουσιάζοντας μάλιστα και το σχετικό βίντεο.

Ένα μήνα μετά στις 04/03/22 ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Καμαρων, Αλεξόπουλος Γεώργιος, κατέγραψε σε βίντεο, λύκο στην περιοχή Παναγοπούλα Αχαΐας, στο καταφύγιο κάτω από τον εθνικό δρόμο, και πιο συγκεκριμένα στον παράδρομο δίπλα από τα τούνελ στην Παναγοπούλα, περιοχή που είναι μέρος ευθύνης κυνηγετικού συλλόγου Καμαρων !!!

Πριν μερικές μέρες στις 09/12/23 ο συνάδερφος Δημήτρης Ψυχογιός ενώ πήγαινε στα κτήματα του για αγροτικές εργασίες, συνάντησε και κατέγραψε σε βίντεο λύκο, λίγο έξω από την Μονεμβασιά, στην περιοχή της Κεραμωτής, στο Νομό Λακωνίας.

Στις 29/12/23 ο συνάδελφος Δημήτρης Γκαραβελλος εντόπισε νεκρή λύκαινα ( προσέξτε τις θηλές της ), θύμα τροχαίου στο Σοφικό Κορινθίας και πιο συγκεκριμένα πριν το χωριό Σοφικό επί της εθνικής οδού Κορίνθου Επιδαύρου, 100 μέτρα πριν τη διασταύρωση για το συνοικισμό Αμόνι. Ο Δημήτρης μας ενημέρωσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν δει λύκους στην περιοχή, πέρσι ένας φίλος του, κατά την διάρκεια κυνηγιού στο Σοφικό, είδε λύκο από πολύ κοντά αφού του είχε επιτεθεί στο σκυλί, το τραυμάτισε και το πρόλαβε επειδή ήταν κοντά και τον πρόγγιξε. Επίσης πριν 2 εβδομάδες περίπου στην περιοχή Ψάρι είδαμε 2 λύκους και την άλλη μέρα στις Στροφές, στο Πλατάνι έκαναν επίθεση σε σκυλί. Ο Δημήτρης συνεχίζει λέγοντας ότι την πρώτη φορά που είδε λύκο ήταν το 2011, στον Ταρσό στο οροπέδιο του Φενεού, ” Αλέξανδρε την συνέχεια την φαντάζεσαι !!! Δεν το πίστευα, λέω δε μπορεί, λυκόσκυλο θα είναι μέχρι που μου ήρθε στα 40 μέτρα !!! ”

Καθώς η σπανιότητα του είδους έχει εξαπλωθεί πλέον σε όλη την χώρα, από πλευράς μας αντί επιλόγου, μια παρατήρηση και μια ερώτηση, οι 2 ΜΚΟ στους 700 σπάνιους που διατείνονται ότι έχουν καταμετρημένους σε όλη την χώρα συμπεριλαμβάνουν και αυτούς της Πελοποννήσου ή όχι ?

Άντε λοιπόν με το καλό και στην Κρήτη…

του Αλέξανδρου Παλαιλόγου

The post Λύκαινα θύμα τροχαίου στην Κορινθία!!!!! appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα