Κυνηγοί δίνουν ζωή σε μπεκάτσα…..VIDEO

08:11 26/11/2023 - Πηγή: iHunt
Κυνηγοί δίνουν ζωή σε μπεκάτσα…..VIDEO

Το παρακάτω περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε αμέτρητα άλλα παρόμοια (διασώσεις ελαφιών, ζαρκαδιών, διάφορων αρπακτικών πτηνών ακόμα και δελφινιών) και αποδεικνύει περίτρανα και για πολλοστή φορά ότι οι Κυνηγοί (με Κ κεφαλαίο) είναι αναμφισβήτητα οι πανταχού παρών, άμισθοι φύλακες άγγελοι της άγριας ζωής και ενίοτε είναι εκείνοι που θα διδάξουν ήθος και κυνηγετική παιδεία !!!

Την Παρασκευή 24/11/23 γύρω στις 08.00 το πρωί ο συνάδελφος Σταύρος Ζάχος και ενώ βρισκόταν στον χώρο εργασίας του στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης,

έκπληκτος είδε μια μπεκάτσα να εισέρχεται στο εργοστάσιο που δούλευε και να χτυπάει στα παράθυρα δίπλα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Βάζει ταφόπλακα ο κ. Σκυλακάκης και η κυβέρνηση στο κυνήγι στον Εβρο

Ο Σταύρος που είναι αποκλειστικά μπεκατσοκυνηγός και έχοντας εμπειρία από τέτοιες καταστάσεις μιας και αυτή δεν ήταν η πρώτη μπεκάτσα που έχει βοηθήσει να επιστρέψει στην φύση, την εξέτασε προσεκτικά και αφού δεν εντόπισε κάποιο σπάσιμο, την κράτησε σε ένα χαρτόκουτο και την επόμενη μέρα, το Σάββατο 25/11/23 την απελευθέρωσε στην φύση !!!

Ο Σταύρος μας είπε χαρακτηριστικά : ” Δεν θα το κρατούσα ποτέ τέτοιο πουλί. Δεν αρμόζει στην ηθική μου. Το κυνήγι είναι η χαρά της συνάντησης και της συνεργασίας κυναγωγού και σκύλου. Δεν μας ενδιαφέρουν τα νούμερα. “

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Μια μπεκάτσα ψάχνει την τροφή της στην πόλη….VIDEO

Αισιόδοξες και άκρως ενθαρρυντικές πράξεις και ενέργειες για το μέλλον του κυνηγιού στην χώρα μας, πράξεις που χρήζουν προβολής προς το ευρύ κοινό και μηνύματα με ιδιαίτερη σημασία αφού προέρχονται από την μεγαλύτερη γενιά συναδέρφων, που θα συνεχίσει και θα μεταλαμπαδεύσει στις μελλοντικές γενιές την αγάπη όλων μας για την φύση και την άγρια ζωή. Μπράβο σου Σταύρο είσαι παράδειγμα προς μίμηση !!!

Δείτε το video….

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr

The post Κυνηγοί δίνουν ζωή σε μπεκάτσα…..VIDEO appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα