Κυνηγετική Ομοσπονδία Αρχιπελάγους : Νερό για την άγρια ζωή…VIDEO

17:12 26/7/2023 - Πηγή: iHunt

Τα είδη της άγριας πανίδας χρειάζονται το νερό για να επιβιώσουν. Τα πουλιά ακόμη περισσότερο χρειάζονται το νερό για να πιούν αλλά και να «πλύνουν» τα φτερά τους, κάτι που τα κρατάει λειτουργικά και σε καλή κατάσταση.

Αυτή την περίοδο που διανύουμε με τις αυξημένες θερμοκρασίες και τις απειροελάχιστες φυσικές θέσεις νερού που έχουν απομείνει από τους προηγούμενους μήνες, κάθε σημείο παροχής μετράει και είναι σημαντικό για την διατήρηση και επιβίωση της άγριας ζωής.

Πολλοί Κυνηγετικοί Σύλλογοι, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, εντείνουν τις

προσπάθειες τους προς αυτή την κατεύθυνση. Δημιουργούν θέσεις νερού και τροφοληψίας με δημιουργία ειδικών μεικτών σπορών και τοποθέτηση δεξαμενών και ποτιστρών σε επιλεγμένες επιφάνειες. Όλα αυτά αρχίζουν να ετοιμάζονται από το Φθινόπωρο της προηγούμενης χρονιάς ώστε τους ξηρούς και θερμούς καλοκαιρινούς μήνες τα ζώα να έχουν σημεία τροφής, νερού και κάλυψης.

Η Ομοσπονδία μας δημιούργησε και υλοποιεί με τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Χίου και Μυτιλήνης το «Πρόγραμμα παρακολούθησης της αποτελεσματικότητας των έργων Βελτίωσης Βιοτόπων» μέσω παρακολούθησης της επισκεψιμότητας με κάμερες ανίχνευσης κίνησης και νυχτερινής λήψεις είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τα είδη που προσελκύουν τα έργα των κυνηγών όλο το 24ωρο.

Αυτή την περίοδο που διανύουμε το νερό κρίνεται ο νούμερο ένα παράγοντας διατήρησης της άγριας ζωής στα ενδιαιτήματά τους. Ουσιαστικός παράγοντας διατήρησης της βιοποικιλότητας. Θηλαστικά, πουλιά, ερπετά, ακόμη και έντομα προσελκύουν τις βελτιωμένες επιφάνειες για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Το βίντεο έρχεται από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Χίου, η ποτίστρα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα προσελκύει τουλάχιστον 3 διαφορετικά είδη της άγριας ζωής. Τρυγόνια, κότσυφες και καλόγηροι προσεγγίζουν ταυτόχρονα το σημείο. Και αυτό συμβαίνει σχεδόν όλο το εικοσιτετράωρο με εκατοντάδες καταγραφές μέχρι τώρα.

The post Κυνηγετική Ομοσπονδία Αρχιπελάγους : Νερό για την άγρια ζωή…VIDEO appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα