ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ : Δημοσιογραφία από τα LIDL….

20:30 20/2/2023 - Πηγή: iHunt

Υπήρχε κάποτε μια σοβαρή εφημερίδα. Η «Καθημερινή» της Κας Ελένης Βλάχου. Ότι έγραφε η «Καθημερινή», είτε άρθρο γνώμης, είτε καταγραφή των γεγονότων, ήταν η επιτομή της δημοσιογραφίας και της σοβαρότητας.

Το ότι φτάσαμε σήμερα η εφημερίδα αυτή να γίνεται έρμαιο κάθε ονειροπαρμένης που ντύνεται «Θεά Νέμεσις» και ζώνεται σπαθιά και πλάστιγγες δεν είναι τυχαίο, ούτε θέλημα των θεών αλλά κατόρθωμα και επιλογή της διεύθυνσης της.

Το ότι μια παρέα αποφασίζει την Τσικνοπέμπτη να μεταμορφωθεί σε «Νέμεσις» και να καταργήσει το κυνήγι

στην Ελλάδα δεν αποτελεί σοβαρό πρόβλημα. Ούτε για το κυνήγι. Δημοκρατία έχουμε, ο καθένας μπορεί ελεύθερα να διαλέξει τον τρόπο που θα ντυθεί και θα παρουσιάσει το δικό του μεγαλείο. Και την αξιοπιστία ή αναξιοπιστία του.

Την οποία αναξιοπιστία όχι μόνο αποδέχεται η , κατά τα άλλα, αξιόπιστη Καθημερινή, αλλά την αναγάγει σε σημαία και έμβλημα της σημερινής εποχής. Θα τρίζουν τα κόκκαλα της Κας Βλάχου με αυτά που διαπράττονται στην εφημερίδα της. .

Γνωστή η παρέα, γνωστό και το παρελθόν της. Ιδίως το επιστημονικό, «περί των βελανιδιών που πυροβολούν οι κυνηγοί και λιμοκτονούν τα αγριογούρουνα», είναι στην αναμονή για το Παγκόσμιο Βραβείο των Φυσικών Επιστημών.

Κάθε τόσο ιδρύει και μια, φρέσκια, Πανελλαδική Ομοσπονδία που σώζει το περιβάλλον, η ειδική βελανιδολόγος, γιατί να μη φτιάξει ακόμη μία ΜΚΟ που εκτός από τη σωτηρία Περιβάλλοντος και αδέσποτων γάτων και σκύλων θα καταργήσει το Κυνήγι και θα μοιράζει και βραβεία διαδικτυακά.

Και το όνομα αυτής, «Νέμεσις», με σήμα σπαθιά και ζυγαριές στον τίτλο και υπότιτλο ότι θα καταργήσει το κυνήγι. Μπορεί να καταργήσει και τον καπιταλισμό αργότερα, εφόσον εκμεταλλεύεται ανθρώπους και ζώα θα έρθει σίγουρα και η δική του σειρά, μετά τους κυνηγούς.

Και η σοβαρή(?) «Καθημερινή» σε ρόλο εκπροσώπου τύπου, να ευτελίζει την κληρονομιά που της άφησε η Μεγάλη Κυρία της Δημοσιογραφίας και όχι μόνο να δημοσιεύει σαν γεγονότα τα καταφανή ψεύδη της παρεούλας για σκοτωμένα από κυνηγούς φλαμίγκο, αλλά χωρίς ντροπή να αρνείται την καταχώρηση της διάψευσης.

Η Καθημερινή…Της Κας Βλάχου και τώρα του κου Παπαχελά. Που εφαρμόζει συνειδητά την πρακτική αυτή ή δεν ξέρει η δεξιά του τι ποιεί η αριστερά του στη εφημερίδα που διευθύνει.

« Τα εγκαταλελειμμένα κυνηγόσκυλα των ελληνικών βουνών» διαβάζουμε στον τίτλο της Καθημερινής. «Κυνηγοί και κτηνοτρόφοι εγκαταλείπουν κυνηγόσκυλα, δημιουργώντας ντόμινο προβλημάτων στη φύση». Έρχεται η συντέλεια, υπάρχει και ένας δόκτορας που συνηγορεί γι’αυτό και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις που το καταγγέλλουν με στοιχεία.

Φτάνεις στα στοιχεία επιτέλους. Βρέθηκαν δυο (2) εγκαταλελειμμένα λυκόσκυλα. Έγκλημα . Καταστροφή. Αρμαγεδδών….
Δεν είναι τυπογραφικό λάθος. Για δύο λυκόσκυλα γράφει η ίδια , σοβαρή(?) Καθημερινή. Αυτές και είναι οι σοβαρές, τεκμηριωμένες και έγκυρες πληροφορίες. Αξιόπιστες όσο αυτές που ανακάλυπταν τα σκοτωμένα από κυνηγούς φλαμίγκο.

Και για να φανεί πόσο εγκληματίες είναι οι κυνηγοί και πόσο δίκιο έχει η Καθημερινή να μεταφέρει τη φωνή της Νεμέσως ως ρεπορτάζ, μας αποτελειώνει με επιστημονικό τρόπο. Μετά τα αγριογούρουνα, η ειδική επιστήμων, έλυσε και τον γρίφο της παρουσίας των λύκων στις πόλεις και τα χωριά που δεν μπορούν να λύσουν τα γατάκια του Δασαρχείου. Τα εγκαταλελειμμένα κυνηγόσκυλα που αφήνουν στα βουνά οι κυνηγοί είναι η αιτία. Φεύγουν για να σωθούν οι λύκοι και μπαίνουν στα χωριά να τρώνε τα δεμένα στις αυλές και όχι εγκαταλελειμμένα κυνηγόσκυλα. Τα σπιτικά σκυλιά είναι πιο παχιά δεν είναι πετσί και κόκκαλο σαν αυτά των βουνών, οπότε τι να σου κάνουν και οι λύκοι , βαρέθηκαν να τρώνε εγκαταλελειμμένα και άλλαξαν μενού.

Το διδακτορικό το έχει στο τσεπάκι η επιστήμων της Εθνικής Ασφαλιστικής, το παγκόσμιο βραβείο αναγνώρισης θα είναι σίγουρο και η Καθημερινή μπορεί να καμαρώνει και να ετοιμάζεται με τη σειρά της. Το βραβείο Πούλιτζερ είναι το λιγότερο, μετά από μια τόσο σοβαρή δημοσιογραφική έρευνα και επιτυχία, μεσούσης της Αποκριάς.

Και ο αντίλογος στις κατηγορίες κατά των κυνηγών? Η γνώμη των κυνηγών? Δεν θα έπρεπε να υπάρχει καταγεγραμμένη η άποψη αυτών που θέλεις, ως εφημερίδα, να εξαφανίσεις?

Εδώ και αν έχουμε ρεσιτάλ «αντικειμενικής» δημοσιογραφίας.

Όταν οι απόψεις των κυνηγών μας ενοχλούν γιατί δεν ταιριάζουν με τας απόψεις των ειδικών της Νεμέσεως, και της Καθημερινής του κου Παπαχελά, όταν οι κυνηγοί αμφισβητούν την αξιοπιστία αυτών που βλέπουν αντί δύο λυκόσκυλα 70.000 χιλιάδες κυνηγόσκυλα και αυτών που ανακαλύπτουν στον ύπνο τους κυνηγούς να σκοτώνουν φλαμίνγκο αυτό σημαίνει άρνηση να τοποθετηθούν επί του θέματος. Όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τις απόψεις του κου Παπαχελά της Καθημερινής ας προσέχει η πραγματικότητα και ας προσαρμοστεί όσο έχει καιρό.

Αυτό σημαίνει για τους κληρονόμους της Κας Βλάχου αντικειμενική δημοσιογραφία .Αυτό και αν είναι κατάντια για μια ιστορική εφημερίδα που έγινε μαγαζάκι μια παρέας που πέταξαν την ζυγαριά και κράτησαν μόνο το σπαθί. Αμ δεν γίνεται έτσι η δημοσιογραφία κε Παπαχελά… Δεν τα αλωνίζουν τα αυγά, ούτε τα σφάζουν με το σπαθί.

Τουλάχιστον η Κα Βλάχου είχε την αστική παιδεία, την γνώση και την επάρκεια να ξεχωρίζει την είδηση από την ιδεοληψία, το γεγονός από την παραπληροφόρηση, τους κανονικούς δημοσιογράφους από τους αποκριάτικους, κρατούσε ζυγαριά και ξίφος μαζί και κυρίως γνώριζε ότι, κατά τον Ησίοδο, η Νύχτα γέννησε τη Νέμεσι.

Σήμερα κάποιοι επίγονοι της φαίνεται σαν να πήραν τα πτυχία της Δημοσιογραφίας Νύχτα. Άσε που της Νύχτας τα καμώματα, με τη Θεούσα Νέμεσι της Καθημερινής, εν καιρώ Αποκριάς, τα βλέπει η μέρα και γελά.

Είναι πολύ σημαντικό κε Διευθυντά της Καθημερινής να μπορείς να ξεχωρίζεις από μακριά αυτούς που έρχονται σαν σωτήρες, με τους βαρύγδουπους τίτλους και στολές και να τους κατατάσσεις στο πραγματικό τους μέγεθος.

Αν θέλεις να είσαι Διευθυντής σε μια σοβαρή εφημερίδα θα έπρεπε να έχεις διαβάσει και να έχεις κατά νού τον Ησίοδο και τη Θεογονία του.

Η Νέμεσις είχε και μια αδερφή που την έλεγαν Απάτη κε Παπαχελά.
Σοφός ο Ησίοδος…Και Καθημερινά επίκαιρος.

Le Chasseur

The post ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ : Δημοσιογραφία από τα LIDL…. appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα