Καιρός: Έρχεται ζέστη διαρκείας και μελτέμια – Πού και πότε θα χτυπήσουν τα «40άρια»

19:42 20/8/2023 - Πηγή: iHunt

Αντιφατικό αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες με θερμοκρασίες κοντά στους 40 βαθμούς Κελσίου στην δυτική Ελλάδα, αλλά και… δροσιά στις Κυκλάδες. Την ίδια στιγμή υπάρχουν και προβλέψεις για ισχυρούς ανέμους.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο αύριο, Δευτέρα θα δούμε το πρώτο πρώτο 39 στη θερμοκρασία στη δυτική Ελλάδα.

«Τις

επόμενες ημέρές, Τρίτη και Τετάρτη, θα έχουμε και 40 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Ελλάδα» πρόσθεσε ο κ. Γιαννόπουλος σύμφωνα με τον οποίο εκτός απο τις υψηλές θερμοκρασίες θα έχουμε και μελτέμι μέχρι την Πέμπτη με ανέμους έντασης 6-7 μποφόρ.

«Θα έχουμε δηλαδή δροσιά στις Κυκλάδες αλλά 38-40 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά» εξήγησε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ.

Συνοψίζοντας, δε, είπε ότι «θα έχουμε ζέστη διαρκείας μέχρι την Κυριακή με πιο δύσκολες ημέρες, Τρίτη-Τετάρτη, και μποφόρ με μελτέμι μέχρι την Παρασκευή που αναμένεται να “κόψει».

Τρίτη με Πέμπτη θα είναι οι πιο ζεστές ημέρες της εβδομάδας, το θερμόμετρο σε ηπειρωτικές περιοχές που δεν φτάνει το δροσιστικό μελτέμι θα φτάσει τους 38 με 40 βαθμούς . Το μελτέμι πάντως στο Αιγαίο θα συνεχίζει έως τουλάχιστον την Πέμπτη με ένταση 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Θα δροσίζει κυρίως τις Κυκλάδες εκεί το μεσημέρι το θερμόμετρο στους 30 – 31 βαθμούς.

Τα προγνωστικά στοιχεία που αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμα υποδεικνύουν συνέχιση του τύπου καιρού Hot-Dry-Windy έως και την Τετάρτη 23.08.2023.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 21-08-2023

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στη χώρα, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Τοπικά περιορισμένη η ορατότητα στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανοιχτά του Ιονίου βαθμιαία έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς και στα ηπειρωτικά τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22-08-2023 ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23-08-2023

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της βόρειας ηπειρωτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24-08-2023

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στη χώρα, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

The post Καιρός: Έρχεται ζέστη διαρκείας και μελτέμια – Πού και πότε θα χτυπήσουν τα «40άρια» appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα