Και δεύτερο κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στην Ήπειρο

16:06 16/8/2023 - Πηγή: iHunt

Και δεύτερο κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου διαγνώσθηκε στην Ήπειρο, τις τελευταίες ημέρες. Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο ο οποίος νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Epiruspost ο 90χρονος διακομίσθηκε από την Άρτα ενώ οι υγειονομικές υπηρεσίες εξετάζουν επιδημιολογική συσχέτιση με την 88χρονη που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα και κατάγεται από χωριό της Άρτας.

Από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων το κρούσμα δηλώθηκε στον ΕΟΔΥ

και τις υγειονομικές αρχές της Περιφέρειας Ηπείρου.

Με την ολοκλήρωση της έρευνας για την επιδημιολογική συσχέτιση θα αποφασιστεί αν θα γίνουν στοχευμένοι ψεκασμοί για τα κουνούπια και οι περιοχές.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, η έγκαιρη εφαρμογή κατάλληλων ολοκληρωμένων προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών και η λήψη μέτρων ατομικής προστασίας από τα κουνούπια αποτελούν τα πλέον ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο της νόσου.

Από την αρχή της περιόδου 2023, μέχρι την 08/08/2023 που δημοσιοποιήθηκαν τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ έχουν διαγνωστεί συνολικά 21 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι από τα 21 κρούσματα τα δέκα διαγνώσθηκαν την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου.

Τα κρούσματα αυτά έχουν εντοπιστεί στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, την Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Πηγή :https://www.epiruspost.gr/

The post Και δεύτερο κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στην Ήπειρο appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα