Επίθεση τσοπανόσκυλων σε λύκο στη Χαλκιδική…VIDEO

21:17 13/6/2023 - Πηγή: iHunt

Μέχρι πριν αρκετά χρόνια, η θέαση, η φωτογράφηση πόσο μάλλον η βιντεοσκόπηση λύκων ήταν κάτι αρκετά δύσκολο, πιθανόν εξαιτίας της πραγματικά χαμηλής πυκνότητας πληθυσμού του είδους και σίγουρα λόγω της τεχνολογικής έλλειψης.

Τα τελευταία χρόνια, αντιθέτως, έχουμε πλημμυρίσει με φωτογραφίες και βίντεο από λύκους, σε διάφορες φάσεις, διάφορες περιοχές και χώρους και σε διαφορετικές ώρες της ημέρας.

Ωστόσο το να καταφέρεις να βιντεοσκοπήσεις μια σκηνή σαν αυτή που θα δείτε παρακάτω, παραμένει εξαιρετικά σπάνιο και δύσκολο κατόρθωμα παρόλο που σε αμέτρητες πλέον περιοχές της Ελλάδας

αυτή είναι η καθημερινή ρουτίνα.

Στο παρακάτω λοιπόν βίντεο αποτυπώνεται με τον “καλύτερο” τρόπο η σκληρή καθημερινότητα που καλούνται να βιώσουν οι κτηνοτρόφοι όλης της ηπειρωτικής χώρας από την ανεξέλεγκτη αύξηση του υπερπληθυσμού των “σπάνιων” κατά τα άλλα λύκων στην χώρα μας.

Η επίθεση των 2 λύκων στο κοπάδι του Κώστα Κερασίνη έγινε γύρω στις 10.00 το πρωινό της Κυριακής 04/06/23 στον Στανό Χαλκιδικής με την ζυγαριά να γέρνει αυτή την φορά υπέρ του κτηνοτρόφου και του κοπαδιού, αφού τα τσοπανόσκυλα κατάφεραν να εγκλωβίσουν τον ένα από τους 2 λύκους και έπειτα από σκληρή μάχη τον έπνιξαν.

Η περιγραφή της επίθεσης από τον κ. Κώστα είναι εντυπωσιακή και συνάμα χαρακτηριστική της ανεξέλεγκτης πλέον μανίας και εθισμού των λύκων στο εύκολο γεύμα που αντιπροσωπεύει το σκυλίσιο κρέας !!!

Ο κ. Κώστας μας εξηγεί : ” Οι λύκοι ήταν 2 και ο ένας όρμησε μέσα στο κοπάδι και αντί να αρπάξει κατσίκι άρπαξε ένα κουτάβι 4 μηνών, έβαλα τις φωνές και τότε τα μεγάλα τα σκυλιά τον κυνήγησαν και τον πρόλαβαν μέσα στο πυκνό, τα ξέφυγε αλλά τον πρόλαβαν εκεί που είναι και το βίντεο.

Εντωμεταξύ αμέσως μετά ο άλλος λύκος γύρω στα διακόσια μέτρα ούρλιαζε και ξαφνικά έρχεται από την πάνω μεριά του κοπαδιού και πήγε να κυνηγήσει ένα άλλο κουτάβι αλλά τα σκυλιά τον κυνήγησαν χωρίς αποτέλεσμα όμως αφού κατάφερε να φύγει.

Κυνηγάνε τα σκυλιά παρά τα κατσίκια είναι να τρελαίνεσαι με αυτή την συμπεριφορά τους !!! ”

Δείτε το βίντεο…

https://www.ihunt.gr/wp-content/uploads/2023/06/350187356_5979272508844438_678841214744801283_n.mp4

Αλέξανδρος Παλαιολόγος για το iHunt.gr 

The post Επίθεση τσοπανόσκυλων σε λύκο στη Χαλκιδική…VIDEO appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα