Επιστολή διαμαρτυρίας του Κ.Σ. Μεγάρων

12:33 12/11/2020 - Πηγή: iHunt

Με την παρούσα επιστολή σάς εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία των 1.500 μελών του Συλλόγου μας για την διακοπή της κυνηγετικής δραστηριότητας μετά την ανακοίνωση των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του covid-19 (lock down).Τα μέλη της κυνηγετικής οικογένειας ανά το πανελλήνιο αριθμούν πάνω από 170.000 και ασφαλώς η εξέλιξη αυτή μας προκαλεί έντονη δυσφορία και δικαιολογημένη αγανάκτηση.

Σύμφωνα με τον Δασικό Κώδικα (Ν.Δ. 86/69, άρθρο 251 παρ.1), το κυνήγι αποτελεί ατομική αθλητική δραστηριότητα. Θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι το κυνήγι διεξάγεται

μεμονωμένα, σε περιοχές όπου εκ των πραγμάτων δεν υπάρχει συνωστισμός (δάσος) και ασφαλώς λαμβάνοντας όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα (μάσκες, τήρηση αποστάσεων κλπ), οπότε ο κίνδυνος για τη διασπορά του κορονοϊου είναι μηδαμινός.

Ο κυνηγός μπορεί να ελεχθεί πολύ εύκολα, γιατί φέρει επίσημο έγγραφο από το Κράτος που είναι η άδεια της θήρας, θεωρημένη για την τρέχουσα περίοδο 2020-2021. Οι κυνηγοί έχουν εκτός από υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος, αλλά και δικαιώματα. Προσφέρουν στην πανίδα και στην χλωρίδα της περιοχής μας με την απελευθέρωση θηραμάτων, δενδροφυτεύσεις, δεξαμενές στα δάση για την πυρόσβεση.

Όλοι μαζί οι κυνηγοί ενωμένοι θα δώσουν έναν αγώνα μέχρι να δικαιωθεί το αίτημα τους.

Με εκτίμηση

Τα μέλη του Δ.Σ.

ΜΕΝΙΔΙΑΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΜΠΑΡΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΜΟΥΡΤΖΟΥΚΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ
ΜΩΡΑΙΤΗΣ ΘΩΜΑΣ
ΣΟΦΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΚΕΦΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΑΛΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ     ΧΑΛΟΦΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

The post Επιστολή διαμαρτυρίας του Κ.Σ. Μεγάρων appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα