Επιστολή διαμαρτυρίας του 2ου Κ.Σ. Αθηνών

09:04 14/11/2020 - Πηγή: iHunt

Με έκπληξη, οργή και αγανάκτηση ακούσαμε τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας να απαγορεύει το κυνήγι και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να επαναλαμβάνει την οριστική απαγόρευση  του, χωρίς να λάβουν υπόψη τους ότι:

1) το κυνήγι είναι αθλητική δραστηριότητα όπως ορίζεται τόσο στο Δασικό Κώδικα αρθρ.251 παρ.1 όσο και σε δικαστικές αποφάσεις του ΣτΕ.

2) το κυνήγι ασκείται σε βουνά, δάση και κάμπους εκτός του αστικού ιστού και συνεπάγεται κατά κανόνα ατομική και όχι συλλογική και εκ του σύνεγγυς άσκηση και δεν διαφοροποιείται από τα άλλα αθλήματα που ασκούνται σε εξωτερικούς χώρους ή στην

ύπαιθρο π.χ. ιππασία, κολύμβηση ορειβασία κτλ.

3) η ίδια η Δασική Νομοθεσία απαγορεύει την άσκηση του κυνηγίου στις κατοικημένες περιοχές ή πλησίον μεμονωμένων αγροικιών ενώ και η σωστή χρήση των κυνηγετικών όπλων επιβάλλει για την ασφάλεια μας αποστάσεις δεκάδων μέτρων στους κυνηγότοπους.

4) το κυνήγι δρα ως ρυθμιστής της χλωρίδας και της πανίδας όπως έχει αναγνωρισθεί ρητά από κυβερνήσεις άλλων χωρών μελών της Ε.Ε και ήδη αναγνωρίσθηκε η αναγκαιότητα άσκησης του στους παραμεθόριους Νομούς της χώρας μας με τις Βαλκανικές χώρες για την αποτροπή της εξάπλωσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στους πληθυσμούς των αγριόχοιρων και στην Ελλάδα με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

5) την ίδια στιγμή επιτρέπονται αγροτικές εργασίες (μάζεμα ελιάς) με πολυπληθείς ομάδες εισάγοντας αδικαιολόγητη και δυσμενή διάκριση σε βάρος μας.

6) το κυνήγι συμβάλει στη τόνωση της οικονομίας (έξοδα μετακίνησης και λοιπά παρελκόμενα).

7) τα κυνηγετικά σκυλιά δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες με τα κοινά κατοικίδια σκυλιά, ούτε μπορούν να αρκεστούν σε μία απλή βόλτα πέριξ της κατοικίας γι’ αυτό και λόγω της διαφορετικότητας τους από τα κοινά κατοικίδια έχει προβλεφθεί με Νόμο η εκγύμναση τους σε ειδικές Ζώνες Εκγύμνασης Κυνηγετικών Σκύλων.

8) το κυνήγι περιελήφθη στις εξαιρέσεις μετακίνησης πολιτών σε άλλες χώρες τις Ε.Ε.

9) είναι εύκολος ο έλεγχος της μετακίνησης των κυνηγών, με την τήρηση όλων των μέτρων και κανόνων προστασίας κατά του κορωνοϊού, με την επίδειξη της άδειας θήρας με την οποία η ίδια η Πολιτεία μας εφοδιάζει.

Ως εκ τούτων σας εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση των 1000 και πλέον μελών μας και διαμαρτυρόμαστε για την αδικαιολόγητη, παράνομη και παράλογη απαγόρευση της άσκησης του κυνηγίου στα πλαίσια των μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού και ζητάμε να επανεξετασθεί και επαναξιολογηθεί το πρόβλημα που ανέκυψε και να αρθεί άμεσα η απαγόρευση του κυνηγίου από τους περιορισμούς μετακίνησης με πιστή τήρηση όλων των αναγκαίων υγειονομικών μέτρων.

Αθήνα 13 Νοεμβρίου 2020

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΗΣ       ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΞΑΡΧΟΣ

The post Επιστολή διαμαρτυρίας του 2ου Κ.Σ. Αθηνών appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα