Διπλή θανατηφόρα επίθεση λύκων σε γουρουνόσκυλα στο Μέτσοβο

22:06 6/12/2021 - Πηγή: iHunt

ΝΕΟ, ΔΙΠΛΟ κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλα σημειώθηκε την Κυριακή 17/10/21 στην Χρυσοβίτσα Μετσόβου σε κυνήγι αγριόχοιρου. Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε στον συνάδερφο Δημήτρη Γιώτη να θρηνήσει τους αγαπημένους του τετράποδους συνεργάτες, φίλους και συντρόφους, θύματα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο σκυλίσιο κρέας !!!

Συγκεκριμένα πρόκειται για την Ήρα 5 χρονών, Γκέκας μπαράκι , και την Σπίθα 2 χρονών επίσης Γκέκας

μπαράκι τις οποίες έβγαλε ο Γιώργος και η παρέα του για κυνήγι αγριόχοιρου το πρωινό της Κυριακής 17/10/21 στην ευρύτερη περιοχή τής Χρυσοβίτσας Μετσόβου μαζί με άλλο 1 σκυλί.

Τα 3 σκυλιά είχαν σηκώσει γουρούνι και ενώ ήταν σε φάση δίωξης, ο Δημήτρης είδε στο Gps τις 2 σκυλίτσες να φαίνονται στο Gps ως ακίνητες στα 280 μέτρα και 360 μέτρα αντίστοιχα, μακριά του, ενώ το τρίτο σκυλί συνέχιζε την δίωξη. Αμέσως κατάλαβε ότι κάτι κακό συμβαίνει και έμπηξε τις φωνές, ειδοποίησε την υπόλοιπη ομάδα, ενώ παράλληλα άρχισαν να τρέχουν όλοι προς το σημείο που έδειχνε το στίγμα του Gps. Έφτασαν σε λιγότερο από 20′ λόγω του δύσβατου του εδάφους και βρήκαν την πρώτη σκύλα πνιγμένη και με δαγκωματιές στα 2 πίσω μπούτια και στα 80 μέτρα την άλλη κατασπαραγμένη.

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το ihunt.gr

The post Διπλή θανατηφόρα επίθεση λύκων σε γουρουνόσκυλα στο Μέτσοβο appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα