Αντίθετοι οι κυνηγοί της Ιεράπετρας στην εφαρμογή του νόμου για τα ζώα συντροφιάς

19:48 8/2/2024 - Πηγή: iHunt
Αντίθετοι οι κυνηγοί της Ιεράπετρας στην εφαρμογή του νόμου για τα ζώα συντροφιάς

Έντονες αντιδράσεις στον κυνηγετικό κόσμο της Ιεράπετρας, όπως και σε όλη την Ελλάδα, έχει προκαλέσει το νέο νομοσχέδιο που επηρεάζει τα ζώα συντροφιάς με στόχο την μείωση των αδέσποτων ζώων και, μεταξύ άλλων, προβλέπει υποχρεωτικά στους ιδιοκτήτες ζώων είτε να τα στειρώνουν είτε να καταχωρούν το DNA

τους σε ειδική βάση δεδομένων με την διαδικασία να κοστίζει 150 ευρώ.

Για τους παραβάτες προβλέπονται αυστηρά πρόστιμα, ενώ στις περιπτώσεις των κυνηγών ανά περίπτωση προβλέπεται και η αφαίρεση άδειας. Παρά την εξάμηνη παράταση εφαρμογής της νομοθεσίας που δόθηκε πριν από λίγες μέρες οι αντιδράσεις των κυνηγών συνεχίζονται και ο πρόεδρος του κυνηγετικού Συλλόγου Ιεράπετρας. Άρης Δουβίτσας, μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι σε μια εκτενή συζήτηση με πολλές παρεμβάσεις ακροατών, αναλύοντας τους λόγους και τα σημεία διαφωνίας με τη νομοθεσία.

Όπως ανέφερε τόσο η πρόβλεψη για εθελοντική στείρωση όσο και η εναλλακτική επιλογή που προβλέπει τη λήψη DNA βρίσκουν αντίθετους τους κυνηγούς τόσο γιατί η πλειοψηφία τους δεν επιθυμεί να στειρώσει τα ζώα του αλλά και γιατί και στις δύο περιπτώσεις δημιουργείται ένα μεγάλο κόστος που ορισμένοι αδυνατούν να πληρώσουν.

Αντίθετους βρίσκει τους κυνηγούς και ο τρόπος με τον οποίο αυστηροποιείται το πλαίσιο αναπαραγωγής των ζώων για τα οποία πλέον θα επιτρέπεται μόνο μια γέννα στη διάρκεια της ζωής τους και η διαδικασία θα παρακολουθείται από αρμόδιες υπηρεσίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Κρούσμα αφρικανικής πανώλης σε αγριόχοιρο στη Θεσσαλονικη

Η νομοθεσία αυτή δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα με τα αδέσποτα, αλλά θα το πολλαπλασιάσει αφού πολλοί (κυνηγοί και μη) δεν θα μπορέσουν να αντέξουν το κόστος των διαδικασιών και θα εγκαταλείψουν τα ζώα τους, τόνισε ο κ. Δουβίτσας, προσθέτοντας ότι δημιουργείται και ο κίνδυνος να εξαφανιστούν σταδιακά σπάνιες ράτσες σκύλων, όπως αυτή του κρητικού ιχνηλάτη η οποία διαιωνίζεται από τον κυνηγετικό κόσμο.

Ακούστε τι είπε ο πρόεδρος του κυνηγετικού Συλλόγου Ιεράπετρας Άρης Δουβίτσας…..

Πηγή :https://radiolasithi.gr/

The post Αντίθετοι οι κυνηγοί της Ιεράπετρας στην εφαρμογή του νόμου για τα ζώα συντροφιάς appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα