Ανταπόκριση περασμάτων : Οι μελισσουργοί σήμαναν την έναρξη των περασμάτων του Σεπτεμβρίου

20:54 2/9/2016 - Πηγή: iHunt

Οι μελισσουργοί άρχισαν το μεγάλο ταξίδι προς την Αφρική και μαζί τους σιγά-σιγά θα αρχίσουν πρώτα τα τρυγόνια και μετά τα ορτύκια τη μετανάστευση. Εχθές έγινε η πρώτη πολύ μεγάλη μετακίνηση των μελισσουργών. Σε όλη την Ελλάδα έκαναν αισθητή την παρουσία τους αλλά ειδικότερα στα δυτικά παράλια της Πελοποννήσου.

Τρυγόνια

Λίγα τρυγόνια έκαναν εχθές και σήμερα την εμφάνισή τους στην Πρέβεζα και στην Άρτα χωρίς όμως να είναι κάτι το ιδιαίτερο.

Υπάρχουν ακόμη αρκετά τρυγόνια στην Βόρεια Ελλάδα

και αρκετά από αυτά είναι σε περιοχές όπου το κυνήγι αρχίζει στις 15 Σεπτεμβρίου. Η μικρή πτώση της θερμοκρασίας και οι βροχές που αναμένονται τις επόμενες ημέρες ίσως αναγκάσουν τα τρυγόνια να επισπεύσουν την μετανάστευσή τους.

Επειδή είναι το πρώτο "δελτίο" περασμάτων θα πρέπει να υπενθυμίσουμε σε όσους διάβαζαν τα περασμένα χρόνια τις ανταποκρίσεις μας και να κάνουμε γνωστό σε όσους διαβάζουν για πρώτη φορά μερικές χρήσιμες σημειώσεις :

Διαβάστε περισσότερα για Ανταπόκριση περασμάτων : Οι μελισσουργοί σήμαναν την έναρξη των περασμάτων του ΣεπτεμβρίουΕισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια
Keywords
Τυχαία Θέματα