Ανασφάλιστοι οι κυνηγοί της Κυπρου

09:33 18/8/2015 - Πηγή: iHunt
Λευκωσία: Ιδιαίτερα δημοφιλές αλλά και αρκετά επικίνδυνο σπορ είναι το κυνήγι, καθώς ως γνωστό κάθε χρόνο σημειώνονται αρκετοί τραυματισμοί κυνηγών. Τις πλείστες των περιπτώσεων, πρόκειται για μικροτραυματισμούς οι οποίοι δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Παρόλα αυτά, δεν παύουν και οι περιπτώσεις αυτές να έχουν την ιδιαιτερότητα τους, τόσο για το θύμα, όσο και για τον θύτη. Πολλές φορές, τα ιατρικά έξοδα είναι μεγάλα και είτε ο θύτης είτε το θύμα αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες στην πληρωμή τους.
Ο κίνδυνος μάλιστα είναι αρκετά μεγάλος κατά τις πρώτες κυνηγετικές εξορμήσεις του ενδημικού κυνηγίου, όπου στα βουνά της Κύπρου βρίσκονται ταυτόχρονα πέραν των 40 χιλιάδων κυνηγών.
Κυνηγός, αναγνώστης του «Φ», μέσω της ανταλλαγής επιστολών του με το Υπουργείο Εσωτερικών και την Υπηρεσία Θήρας, θέτει το ζήτημα της υποχρεωτικής ασφάλισης κυνηγών κατά την έκδοση ή ανανέωση της άδειας κυνηγίου. Φέρνει μάλιστα παραδείγματα χαρακτηριστικών περιπτώσεων από τραυματισμούς κυνηγών.Διαβάστε περισσότερα για Ανασφάλιστοι οι κυνηγοί της ΚυπρουΕισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια
Keywords
Τυχαία Θέματα