Αυξάνονται οι επιθέσεις λύκων σε σκυλιά και στην Ιταλία…VIDEOS

17:49 1/8/2023 - Πηγή: iHunt

Η αύξηση του πληθυσμού των λύκων και τα προβλήματα που δημιουργούν, δεν είναι αποκλειστικό Ελληνικό “προνόμιο,” είναι μια κατάσταση υπαρκτή που παρατηρείται λίγο πολύ σε όλη την Ευρώπη, απόρροια συγκεκριμένης Περιβαλλοντικής Πολιτικής των τελευταίων 50 ετών, η οποία οδήγησε στην απόλυτη προστασία του είδους και εν γένει στην απαγόρευση της ορθολογικής διαχείρισης του πληθυσμού των λύκων.

Συνέπεια αυτής της λανθασμένης νοοτροπίας, δηλαδή της μόνιμης και απόλυτης προστασίας του συγκεκριμένου είδους εσαεί και συνάμα παντελής έλλειψη διαχείρισης του, οδηγούν στην έλλειψη φόβου προς τον άνθρωπο

και σε θλιβερές καταστάσεις όπως αυτή που καταγράφηκε στο Mombaroccio, μια κοινότητα στην επαρχία Pesaro e Urbino στην ιταλική περιοχή Marche. Ένας λύκος επιτέθηκε σε ένα σκυλάκι Τζακ Ράσελ μέρα μεσημέρι παρουσία των ιδιοκτητών του. ‘

Όπως βλέπουμε στο βίντεο ο λύκος κυνήγησε και δάγκωσε τη μικρή Margot, ηλικίας 7,5 ετών, παρόλο που η σκυλίτσα μπήκε στο νερό προσπαθώντας να σωθεί. Καθώς την έπαιρνε μακριά, ο Marco Diotallevi, ο ιδιοκτήτης της σκυλίτσας άρχισε να φωνάζει, σώζοντας έτσι την τετράποδη φίλη του, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Είναι τέτοιο το σοκ και ο τρόμος της Μαργκότ που αντί να πάει προς το αφεντικό της, απομακρύνετε πηγαίνοντας προς το κέντρο της λιμνούλας ουρλιάζοντας από φόβο ακόμα και όταν ο Μάρκο μπήκε στο νερό για να την βοηθήσει. Μετά από μια πολύωρη επέμβαση αργά το απόγευμα το σκυλάκι ευτυχώς σώθηκε.

Αυτή λοιπόν είναι η νέα μόδα της “αρμονικής συνύπαρξης” και της “συμβίωσης με σεβασμό στα όρια της άγριας ζωής” που πλασάρουν συστηματικά και οργανωμένα όλες οι Ευρωπαικές ΜΚΟ μη εξαιρουμένων των δικών μας.

Η νέα μόδα που θέλει τους “σπάνιους” να κόβουν βόλτες ανενόχλητοι εντός κατοικημένων περιοχών και να τρώνε κατοικίδια μπροστά στους ιδιοκτήτες τους, γιατί τάχα μου ο άνθρωπος τους έχει στερήσει το φυσικό τους περιβάλλον.

Δείτε τα βίντεο και θυμηθείτε το παρόμοιο δικό μας περιστατικό στην Πάρνηθα όπου ο λύκος πλησίασε το κοριτσάκι και άρπαξε το δεμένο με λουρί κουταβάκι, χώρια τα εκατοντάδες λυκοφαγωμένα κυνηγόσκυλα σε όλη την Ελλάδα.

 του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr

The post Αυξάνονται οι επιθέσεις λύκων σε σκυλιά και στην Ιταλία…VIDEOS appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα