Yellowstone : 900 βίσωνες θα πρέπει να θηρευθούν λόγω έλλειψης ….εχθρών

17:57 8/1/2022 - Πηγή: iHunt

Το πάρκο Yellowstone, γνωστό παγκοσμίως για τα γεωθερμικά του φαινόμενα, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο φυσικό πάρκο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αντιπροσωπεύει μια έκταση 8983 km², η οποία είναι μεγαλύτερη από την επιφάνεια της Κορσικής.

Μια άλλη ιδιαιτερότητα του πάρκου είναι η βιοποικιλότητά του. Πράγματι, το πάρκο φιλοξενεί χιλιάδες άγρια είδη, όπως βίσωνες και λύκους, για να αναφέρουμε μόνο τα πιο εμβληματικά.

Οι βίσωνες επανεντάχθηκαν στις αρχές του 20ού αιώνα, όταν υπήρχαν μόνο μερικές δεκάδες

από αυτούς, αλλά τώρα υπάρχουν τουλάχιστον 5000. Ο πληθυσμός τους αυξάνεται πλέον κατά 10 έως 17% ετησίως και το πάρκο Yellowstone αντιμετωπίζει υπερπληθυσμό βισώνων.

Η παρουσία τόσων πολλών λύκων στο πάρκο διαψεύδει τη φαντασίωση των οικολόγων που πιστεύουν ότι η φύση αυτορυθμίζεται. Η άφιξή τους δεν έχει αλλάξει τίποτα και κανένας φυσικός θηρευτής δεν έχει την ικανότητα να εξισορροπήσει αυτόν τον πληθυσμό. Πώς θα επιτευχθεί αυτό λοιπόν; Φυσικά μέσω του ανθρώπου θηρευτή και με το κυνήγι !

Έτσι, 900 βίσωνες θα θηρευθούν από Αμερικανούς κυνηγούς, όπως ακριβώς στην εποχή του Μπάφαλο Μπιλ! Άλλοι θα συλληφθούν για να οδηγηθούν στο σφαγείο. Πολλά ζώα επίσης θα μεταφερθούν σε άλλη περιοχή για αποθεματικό κεφάλαιο.

Το παράδειγμα του βίσωνα στο Yellostone είναι εντυπωσιακό. Ενώ το οικολογικό δόγμα μας κάνει να πιστεύουμε ότι η φύση μπορεί να βρει μια τέλεια ισορροπία χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση, αυτά τα βοοειδή αποδεικνύουν το αντίθετο.

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr

The post Yellowstone : 900 βίσωνες θα πρέπει να θηρευθούν λόγω έλλειψης ….εχθρών appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα