800.000 άνθρωποι κατέκλυσαν τη Μαδρίτη σε μια ιστορική διαδήλωση υπέρ του κυνηγίου

12:04 21/3/2022 - Πηγή: iHunt

Η οργάνωση του 20M Rural περιγράφει αυτό που συνέβη αυτή την Κυριακή στη Μαδρίτη ως “ιστορική μέρα” . Περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι από διάφορα μέρη της χώρας , «ιδιαίτερα από εκείνες τις περιοχές στις οποίες δραστηριότητες που συνδέονται με το αγροτικό περιβάλλον, όπως η γεωργία, η κτηνοτροφία ή το κυνήγι αποτελούν κύρια πηγή επιβίωσης και ανάπτυξης», έχουν πλημμυρίσει την πρωτεύουσα της Ισπανίας για να δείξουν στήριξη στον αγροτικό κόσμο και «ενάντια στις πολιτικές που ασφυκτιούν στην ύπαιθρο και στις δραστηριότητες και τα έθιμα που συνδέονται με αυτήν».

Το ραντεβού

που συγκλήθηκε από Asaja, COAG, UPA, Βασιλική Ισπανική Κυνηγετική Ομοσπονδία (RFEC), Εθνικό Γραφείο Κυνηγιού (ONC), Ένωση Εκτροφέων του Μαχητικού Ταύρου (UCTL), Εθνική Ομοσπονδία Αρδευτικών Κοινοτήτων της Ισπανίας (Fenacore) , Αγροδιατροφικοί Συνεταιρισμοί και Αγροτική Συμμαχία, προκάλεσε την κατάρρευση της πόλης τις ώρες πριν από τη διαδήλωση, στην οποία χρειάστηκε να βρεθούν 1.600 λεωφορεία, όπου περισσότερα από 45 τρακτέρ, άλογα, πρόβατα, σκυλιά rehala, γεράκια, κυνηγοί, αγρότες, κτηνοτρόφοι και άνθρωποι από τον αγροτικό κόσμο γεμίσαν το Paseo de la Castellana σε μια διαμαρτυρία που ξεκίνησε από την Plaza del Emperador Carlos V μέχρι το Fuente de San Juan de la Cruz, μπροστά από το Υπουργείο Οικολογικής Μετάβασης.

Κάτω από τα συνθήματα «Μαζί για την ύπαιθρο» και «Ο αγροτικός κόσμος ξυπνά» , οι κύριες διεκδικήσεις επικεντρώθηκαν στη διεκδίκηση αξιοπρεπών κοινωνικών και υγειονομικών υπηρεσιών για τον αγροτικό κόσμο, ένα σχέδιο σοκ που παραλύει τη συνεχιζόμενη αύξηση των τιμών παραγωγής στη γεωργία, τη μείωση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, η παύση επιθέσεων σε δραστηριότητες όπως το κυνήγι και η απόσυρση του προσχέδιο του νόμου για την καλή διαβίωση των ζώων, μεταξύ πολλών άλλων θεμάτων. Εν ολίγοις, σεβασμός και αξιοπρέπεια για τους ανθρώπους της υπαίθρου και τις παραδόσεις τους .

Κατά την άφιξη στο τέλος της διαδρομής που βρίσκεται μπροστά από το Υπουργείο Οικολογικής Μετάβασης, οι πρόεδροι των συγκαλούντων φορέων έχουν απευθύνει λόγο στους παρευρισκόμενους. Καταρχήν τον λόγο πήρε ο Pedro Barato , πρόεδρος της Asaja , ο οποίος τόνισε ότι «αυτή είναι μια ιστορική κινητοποίηση γιατί η ύπαιθρος δεν μπορεί πλέον . Ο αγροτικός τομέας έχει υπερασπιστεί την κοινωνία σε περιόδους πανδημίας και αυτό που διαπιστώσαμε αργότερα είναι αδιάκριτες επιθέσεις από την κυβέρνηση και αυξήσεις στο κόστος παραγωγής που έχουν κάνει δύο καθημερινές κτηνοτροφικές έρευνες να εξαφανιστούν. Χρειαζόμαστε αυτή την ανοησία για να την βάλουμε στον τοίχο. να αναγνωριστεί η αξιοπρέπεια των επαγγελματιών της γεωργίαςκαι διαιτητεύουν μηχανισμούς που επιτρέπουν την κερδοφορία των εκμεταλλεύσεών τους.

Ο πρόεδρος της Βασιλικής Ισπανικής Κυνηγετικής Ομοσπονδίας (RFEC) και συντονιστής του Εθνικού Γραφείου Κυνηγιού (ONC), Manuel Gallardo , τόνισε ότι χιλιάδες κυνηγοί από όλη την Ισπανία έχουν βγει στους δρόμους για να πουν αρκετά για τις αντικυνηγετικές πολιτικές. « Η δειλή κυβέρνηση παραδόθηκε σε περιβαλλοντολόγους και ακτιβιστές ζώων που θέλουν να επιβάλουν το μοντέλο τους χωρίς να νοιάζονται για τη ζωή του αγροτικού κόσμου. Η κοινωνία πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στην ζωολατρεία ή την ελευθερία . Το κυνήγι έφτασε στην πολιτική και δεν θα υπάρξει ούτε μία ψήφος για τα κόμματα που δεν υπερασπίζονται το κυνήγι, γιατί κανείς δεν ξεχνά ότι ψηφίζει και το κυνήγι », υπενθύμισε.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της COAG, Miguel Padilla , ζήτησε τη δημιουργία διυπουργικών πινάκων για τη διαπραγμάτευση ενός επείγοντος σχεδίου σοκ και την παρέμβαση της κυβέρνησης στην ενεργειακή αγορά, ορίζοντας ανώτατη τιμή για ρεύμα και καύσιμα. «Είναι κρίμα που τα δισεκατομμύρια κέρδη που έχουν πέσει από τον ουρανό των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας βαραίνουν την παραγωγή τροφίμων σε ένα πλαίσιο στο οποίο η επισιτιστική ασφάλεια της Ευρώπης κλυδωνίζεται λόγω των επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία», παρατήρησε.

Ο γενικός γραμματέας της UPA, Λορέντζο Ράμος , ζήτησε από την κυβέρνηση να ακούσει την ομόφωνη φωνή της υπαίθρου να αγωνιστεί για ένα ζωντανό αγροτικό περιβάλλον με μέλλον . Ο Ράμος κατήγγειλε με αυστηρό τρόπο τις ανατιμήσεις που γίνονται σε πολλά προϊόντα. Αυτή η κερδοσκοπία αυξάνει το κόστος παραγωγής απροσδόκητα. «Ο νόμος για την τροφική αλυσίδα πρέπει να εφαρμόζεται κατά γράμμα», δήλωσε.

Ο πρόεδρος των Αγροδιατροφικών Συνεταιρισμών της Ισπανίας, Ángel Villafranca , ζήτησε να μην χρησιμοποιούνται τα τρόφιμα ως προϊόν διεκδίκησης και οι εισαγωγές να πληρούν τις ίδιες απαιτήσεις με τη γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή μας στην Ισπανία και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ομοίως, ζήτησε αναγνώριση και μεγαλύτερη υποστήριξη για τους συνεταιρισμούς ως το κύριο μέσο για τη διάρθρωση και τη βελτίωση της κερδοφορίας των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, την πρόσβαση σε αγορές αξίας και την προσαρμογή στο νέο μοντέλο παραγωγής.

Κατόπιν αυτού, ο Andrés del Campo , πρόεδρος της Fenacore, εξήγησε «εμείς οι αγρότες διαδηλώνουμε σήμερα για να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στον αποκλεισμό και τις διακρίσεις που υφίστανται η γεωργία στην ατζέντα της κυβέρνησης . Μια περιφρόνηση που απειλεί σοβαρά την αγροτική Ισπανία και έχει καταστροφικές συνέπειες σε κοινωνικοοικονομικό και δημογραφικό επίπεδο. Κάτι τόσο βασικό όσο η παραγωγή τροφίμων απειλείται επί του παρόντος λόγω εντελώς απροσδιόριστου σχεδιασμού που δεν εγγυάται νερό για άρδευση. Για το λόγο αυτό, τα υδρολογικά σχέδια πρέπει να αναθεωρηθούν για να επαναληφθούν και οι επενδύσεις σε ρυθμιστικά έργα, με τα οποία θα μετριαστούν οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, όπως πλημμύρες και ξηρασίες, που φέτος θα προκαλέσουν απώλειες εκατομμυρίων στο πεδίο.

Από την άλλη πλευρά, ο Antonio Bañuelos , πρόεδρος της Unión de Criadores de Toros de Lidia, έχει αναφωνήσει «δεν επιδοτούμαστε από οικολογικά πράσινα beach bar, μακριά από την ύπαιθρο, εμείς οι κτηνοτρόφοι κάνουμε πραγματικό περιβαλλοντισμό στη σιωπή για αιώνες διατηρώντας μια γηγενή φυλή και διατηρώντας περιοχές υψηλής φυσικής αξίας. Απαιτούμε λοιπόν σεβασμό για την ύπαιθρο, τις παραδόσεις μας, την κτηνοτροφία μας, τον τρόπο ζωής μας ».

Τέλος, αυτό το ιστορικό γεγονός έκλεισε ο πρόεδρος της Alianza Rural, Fermín Bohórquez , ο οποίος δήλωσε «αυτή είναι η θεμελιώδης ένωση της υπαίθρου για την υπεράσπιση του παρόντος και του μέλλοντος μας. Είμαστε η καλύτερη μάρκα στην Ισπανία , θα πρέπει να είμαστε περήφανοι για την αριστεία των προϊόντων μας, για τα τοπία μας, για το ποιοι είμαστε» και τόνισε «σήμερα είναι η ευκαιρία να χαράξουμε το αύριο και να αρχίσουμε να εργαζόμαστε για προτάσεις και λύσεις που έχουν επιπτώσεις προς όφελος του λαού μας».

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr

The post 800.000 άνθρωποι κατέκλυσαν τη Μαδρίτη σε μια ιστορική διαδήλωση υπέρ του κυνηγίου appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα