Υποψηφιότητα για την αρχηγία του UKIP θέτει ο Tony G

του Ιωάννη Αντύπα

Ξαναχτύπησε ο τζογαδόρος «Tony G», ο Λιθουανός Ευρωβουλευτής που είχε στοιχηματίσει ένα εκατομμύριο ευρώ με τον Νάιτζελ Φάρρατζ για το αποτέλεσμα του Βρετανικού δημοψηφίσματος.

Αυτή τη φορά, με επίσημο έγγραφο από το γραφείο του, ο Αντάνας Γκουόγκα (το πραγματικό του όνομα) θέτει τον εαυτό του ως υποψήφιο για την αρχηγία του UKIP, μετά την αποχώρηση του πρώην αρχηγού του Νάιτζελ Φάρατζ.

Στην επιστολή του προς το Βρετανικό

κόμμα, ο Αντάνας Γκουόγκα υπογραμμίζει πως θέλει να εκπροσωπήσει τους ψηφοφόρους του UKIP και του Brexit που... άλλαξαν γνώμη μετά το δημοψήφισμα και τονίζει το γεγονός πως και αυτός έχει χάσει αρκετά χρήματα από Ρουμάνους εργαζόμενους... στον τομέα του επαγγελματικού πόκερ!

Πιο αναλυτικά, στην επιστολή του προς τον αρμόδιο υπεύθυνο του Βρετανικού κόμματος Ρότζερ Μπίρντ, ο «Tony G» διατυπώνει τις εξής ποιότητες του που τον καταστούν «ιδανικό για την αρχηγία»:

Απώλεια εισοδήματος σε Ρουμάνους – Ως επαγγελματίας παίχτης του ποκερ, έχασα κάποτε ένα πολύ σημαντικό ποσό ενάντια στον Ρουμάνο παίκτη Ντάνιελ Νεγκρεάνου. Αυτό με ευθυγραμμίζει με έναν στωικό τρόπο στην μερίδα των ψηφοφόρων του UKIP που φοβούνται το αποτέλεσμα της μετανάστευσης ανατολικοευρωπαίων στο Βρετανικό εισόδημα.

Γνώση του μεταναστευτικού συστήματος – Είμαι μισός Λιθουανός, μισός Αυστραλός. Είμαι συνεπώς εις γνώση του αυστηρού συστήματος μετανάστευσης της Αυστραλίας που υποστηρίζει το UKIP, αλλά έχω και εμπειρία στο τι σημαίνει να είσαι από την ανατολική Ευρώπη και να ταξιδεύεις στη Δύση. Η γνώση μου αυτή και των δύο πλευρών με κάνει πολύ χρήσιμο για το UKIP.

Αποχωρώ αφού κερδίζω – Ως επαγγελματίας παίκτης, όταν κερδίζω στο πόκερ, φεύγω από το τραπέζι. Η φιλοσοφία αυτή ταιριάζει με την ηγεσία του UKIP, δεδομένου του αριθμού των σημαντικών στελεχών της εκστρατείας υπέρ του Brexit, που εξαφανίστηκαν μετά την νίκη.

Ένας διαφορετικός υποψήφιος – Δεδομένου πως πρόσφατες έρευνες δείχνουν πως 1.2 εκατομμύρια ψηφοφόροι του Brexit έχουν μετανιώσει για την επιλογή αυτή, το UKIP θέλει τώρα έναν φίλο-ευρωπαίο υποψήφιο για να εκπροσωπήσει τους ψηφοφόρους που άλλαξαν γνώμη!

Κρατάω το λόγο μου και πληρώνω – Αντίθετα με μερικούς αρχηγούς, κρατάω το λόγο μου. Στην πολιτική μου καριέρα πάντα έδινα τον μισθό μου για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Θα κάνω το ίδιο και ως αρχηγός του UKIP, θα δίνω τον μισθό μου στο εθνικό σύστημα υγείας. Δεν θα είναι οι 350 εκατομμύρια στερλίνες την εβδομάδα που υποσχέθηκαν οι αρχηγοί της εκστρατείας του Brexit, αλλά ο μισθός μου κάτι θα κάνει.

Ξένοι ηγέτες στο Ηνωμένο Βασίλειο – Όπως είδαμε, στο ΗΒ εισάγουν παίκτες του ράγκμπι και του κρίκετ, η Αγγλία μπορεί να ευδοκιμήσει με μια ξένη ηγεσία, ιδιαίτερα από την Αυστραλία.

Ο... δραστήριος Tony G, προσπάθησε να λάβει την υποστήριξη του τέως αρχηγού Νάιτζελ Φαρράτζ, ...στήνοντας του καρτέρι με την λήξη της εισήγησης του στο κτήριο του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Ο Νάιτζελ Φαρράτζ δεν σχολίασε τη διάθεση του Γκούγκα για ανάληψη της αρχηγίας του UKIP και αποχώρησε γελώντας.

Keywords
Τυχαία Θέματα