Υποφέρει η Nike καθώς Adidas και Under Armour έχουν το momentum

Χάνει την πρωτοκαθεδρία η Nike από τις Adidas και Under Armour οι οποίες κερδίζουν έδαφος στη Βόρεια Αμερική, αναφέρει έκθεση που είδε το φως της δημοσιότηας σήμερα Τρίτη.

Η Cowen & Co. υποβάθμισε την μετοχή της Nike

σε «maΥποφέρει η Nike καθώς Adidas και Under Armour έχουν το momentum

Καυτή νιώθει η Nike την ανάσα των Adidas και Under Armour οι οποίες κερδίζουν έδαφος στη Βόρεια Αμερική, αναφέρει έκθεση που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα Τρίτη.

Η Cowen & Co. υποβάθμισε την μετοχή της Nike σε «market perform» από «outperform» ενώ χαμήλωσε τις τιμές στόχο της μετοχής στα 54 από τα 59 δολάρια, με την μετοχή της εταιρείας την ίδια ώρα να υποχωρεί 2,7%.

Nike είναι αντιμέτωπη με το δυνητικό ταβάνι της μετοχής της και τον κορεσμό του επιχειρησιακού της εύρους στην Βόρεια Αμερική καθώς η Adidas παραμένει σε ισχυρό παραγωγικό κύκλο και η Under Armour επεκτείνει το δίκτυο διανομής και τις κατηγορίες στις οποίες απευθύνεται.

Οι αναλυτές της Cowen παρατηρούν εκπτώσεις 25% στα ρούχα της Nike σε διάφορα καταστήματα, μεταξύ των οποίων και στα Dick's Sporting Goods την ώρα που στα ρούχα της Nike βασίζεται το 33% των κερδών της εταιρείας.

Στην έκθεση σημειώνεται η μείωση του ποσοστού της ηλικιακής κατηγορίας 18 με 35 που προτιμούν ρούχα Nike στο 44% από το 55% καθώς η Adidas και η Under Armour κερδίζουν την μάχη στην συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

"Βλέπουμε μεγάλη πιθανότητα πτώσης για τη Nike στο δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2017", αναφέρεται.

Σύμφωνα με τους αναλυτές η Adidas θα κινηθεί κερδοφόρα ιδιαίτερα λόγω του marketing, του franchise και των παπουτσιών του Kanye West που έχουν εκτοξεύσει τις πωλήσεις.

Η Cowen τοποθέτησε την μετοχή της Adidas στο outperform με τιμή στόχο τα ευρώ στη 160 μετοχή.

Η Under Armour αναπτύχθηκε σε μία εταιρεία με κύκλο εργασιών 1 δισ. δολαρίων από τα περίπου 239 εκατ. το 2012.

Ενώ η Cowen πιστεύει ότι η Nike είναι μία ισχυρή εταιρεία, την ίδια ώρα θεωρεί πως Adidas και Under Armour βρήκαν έδαφος και τρόπους να αναπτυχθούν.

Οι μετοχές της Nike έχουν υποχωρήσει έως τώρα στην χρονιά κατά 19,3% ενώ οι μετοχές της Under Armour έχουν χάσει 26,2%. Οι μετοχές της Adidas έχουν σημειώσει ετήσια άνοδο 57% την ώρα που ο S&P 500 ενισχύεται 8% στο έτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα