Υποχωρεί από τα ιστορικά υψηλά η Wall Street

Σταθεροποιητικές κινήσεις καταγράφουν οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, υποχωρώντας από τα ιστορικά υψηλά που βρέθηκαν τις προηγούμενες μέρες, καθώς οι τιμές πετρελαίου υποχώρησαν σε νέο χαμηλό επίπεδο από τον Νοέμβριο.

Ο Dow Jones κινείται με ήπια πτώση 0,01% στις 21.527 μονάδες, με τη μετοχή της Chevron να καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες. Ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,3% στις 2.446 μονάδες και ο Nasdaq

κινείται με οριακή πτώση 0,2% στις 6.226 μονάδες.

Η τιμή του αμερικανικού αργού για παράδοση Ιουλίου υποχωρεί κατά 3,1% στα 42,85 δολάρια το βαρέλι, εν μέσω φόβων για αύξηση της παραγωγής. Τεχνικά, το αργό βρίσκεται σε bear market, έχοντας υποχωρήσει κατά 20% από το υψηλό 52 εβδομάδων.

«Τα 44 δολάρια είναι ορόσημο για το αργό κι αυτό έχει αντίκτυπο στις μετοχές. Η επόμενη περιοχή στήριξης είναι περίπου στα 40 δολάρια» σχολιάζει ο αναλυτής JJ Kinahan της TD Ameritrade.

Οι επενδυτές περιμένουν επίσης τα νέα από την Ουάσινγκτον για τη φορολογική μεταρρύθμιση.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων κινούνται χαμηλότερα, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να υποχωρεί κατά 2,17% και την απόδοση του 2ετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 1,36%.

Keywords
Τυχαία Θέματα