Υπό πίεση οι ευρωαγορές εν μέσω πολιτικών εντάσεων από... ΗΠΑ

Με αρνητικά πρόσημα άνοιξαν σήμερα οι ευρωαγορές, στον απόηχο της απόλυσης του διευθυντή του FBI από τον Ντόναλντ Τραμπ, εν μέσω της έρευνας της υπηρεσίας για ενδεχόμενη ρωσική παρέμβαση από χάκερς στις περυσινές εκλογές . Την ίδια ώρα, οι επενδυτές επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στα νεότερα εταιρικά αποτελέσματα, ενώ το δολάριο υποχωρεί εν μέσω του κλίματος πολιτικής έντασης που επικρατεί.

Ο

πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε νωρίτερα πτώση 0,14% με τους περισσότερους δείκτες και τομείς σε αρνητικό έδαφος. Ο FTSE 100 οριακά στο 0,02%, ο DAX με απώλειες 0,12%, ο CAC 40 στο -0,16%, o ΙΒΕΧ 35 υποχωρούσε νωρίτερα κατά 0,35%.

Η κίνηση του Τραμπ προκάλεσε σοκ στην Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, η απομάκρυνση Comey από την ηγεσία του FBI είχε να κάνει με τους χειρισμούς στην υπόθεση των e-mail της Κλίντον, οι Δημοκρατικοί ωστόσο ισχυρίζονται ότι είχε σχέση με τις φημολογούμενες σχέσεις της εκστρατείας Τραμπ με τη Ρωσία.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi, αναμένεται να δώσει ομιλία γαι τον αντίκτυπο της νομισματικής πολιτικής ενώπιον του ολλανδικού Κοινοβουλίου.

Αλλού, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Rex Tillerson αναμένεται να καλωσορίσει τον Ρώσο ομόλογό του, Sergey Lavrov, στην Ουάσινγκτον. Επί τάπητος θα τεθούν το θέμα της Ουκρανίας, της Συρίας, αλλά και διμερή θέματα

Keywords
Τυχαία Θέματα