Υπό πίεση η Ασία – Ανεβαίνουν οι ιαπωνικές «αμυντικές» μετοχές

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές παίρνοντας κατεύθυνση από τις αμερικανικές μετοχές. Πιέσεις και στο πετρέλαιο ενόψει της συνάντησης του ΟΠΕΚ στις 30 Νοεμβρίου καθώς εκφράζονται ανησυχίες για το κατά πόσο θα συμμετάσχει τελικά η Ρωσία στην επέκταση της συμφωνίας μείωσης παραγωγής «μαύρου χρυσού». Στις ΗΠΑ, στο επίκεντρο

βρίσκεται το σχέδιο για τη φορολογική μεταρρύθμιση, καθώς αναμένεται η ψήφιση του σχετικού ν/σ από την αμερικανική Γερουσία την ερχόμενη Πέμπτη.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με πτώση 0,04% στις 22.486,24 μονάδες, καθώς υποχώρησαν οι περισσότερες μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, όπως αυτοκινητοβιομηχανίες και κλάδος τεχνολογίας, ενώ πτώση σημείωσαν και οι μετοχές του κλάδου ενέργειας, λόγω της υποχώρησης του πετρελαίου.

Ωστόσο, άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές του τομέα άμυνας, μετά τις αναφορές ότι οι ιαπωνικές αρχές εντόπισαν ραδιοσήματα που υποδεικνύουν πω η Β. Κορέα ετοιμάζει νέα πυραυλική δοκιμή.

Η Hoya Machinery με μεγάλη άνοδο 12,51%, ενώ η Ishikawa Seisaku ενισχύθηκε σημαντικά κατά 8,43%.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi με άνοδο 0,25% στις 2.514.19 μονάδες, παρά τη χθεσινή υποχώρηση μεγάλων ονομάτων του χώρου τεχνολογίας. Σήμερα η Samsung Electronics σημείωσε άνοδο 1,22% , μετά τις χθεσινές απώλειες πάνω από 5%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 με πτώση 0,08% στις 5.984.25 μονάδες, καθώς οι απώλειες 1,33% στον τομέα τηλεπικοινωνιών επηρέασε τον γενικό δείκτη στο σύνολό του.

Απώλειες και για τις εταιρείες εξόρυξης, με τη Rio Tinto και τη BHP να υποχωρούν 0,76% και 2,04% αντίστοιχα.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng με πτώση 0,31%. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο ότι τελικά αναμένεται να εγκριθεί μόνο το 50% των κεφαλαίων κινεζικών funds αμοιβαίων κεφαλαίων που επιθυμούν να τα διαθέσουν στην κεφαλαιαγορά του Χονγκ Κονγκ, εν συγκρίσει με τους κανόνες που ίσχυαν προηγουμένως και προέβλεπαν την έγκριση του 80% τουλάχιστον.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite επανήλθε σε θετικό πρόσημο με άνοδο 0,34% στις 3.333.66 μονάδες. Ο Shenzhen Composite ενισχύθηκε κατά 1,35% στις 1.918,32 μονάδες, μετά από ένα τριήμερο πτωτικό σερί.

Ο ευρύτερος MSCI γι τις μετοχές της περιοχής Ασίας – Ειρηνικού εξαιρουμένης της Ιαπωνίας σημείωνε πτώση 0,05%.

Keywords
Τυχαία Θέματα