Υπηρεσία ενοικίασης επίπλων αναπτύσσει η ΙΚΕA

Η εταιρεία έχει ήδη αρχίσει να δοκιμάζει διαφορετικά πρότζεκτ ενοικίασης επίπλων στην Ολλανδία, τη Σουηδία, την Ελβετία και την Πολωνία και έχει ως στόχο να επεκτείνει τις δοκιμές σε όλες τις 30 αγορές της το επόμενο έτος

Το ΙΚΕΑ πρόκειται να επεκτείνει τις δοκιμές ώστε να επιτρέπει στους πελάτες της να νοικιάζουν έπιπλα αντί να τα αγοράζουν, καθώς μετατοπίζεται από την πώληση έτοιμων επίπλων χαμηλού κόστους ως απάντηση στις αυξανόμενες περιβαλλοντικές

ανησυχίες.

Ο μεγαλύτερος όμιλος επίπλων παγκοσμίως δήλωσε αρχικά ότι εξέταζε τη μίσθωση επίπλων τον Φεβρουάριο. Την Τετάρτη, επανήλθε στο θέμα αυτό, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο πρώτο 'βιώσιμο' κατάστημα της στο Kaarst, στη δυτική Γερμανία, που άνοιξε το 2017.

«Η δοκιμή ευκαιριών για προσφορές μίσθωσης είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους προκαλούμε τους εαυτούς μας για να υλοποιήσουμε τη στρατηγική μετασχηματισμού μας», δήλωσε ο Jesper Brodin, διευθύνων σύμβουλος της Ingka Group, η οποία κατέχει τα περισσότερα καταστήματα της IKEA.

«Οι κλιματικές αλλαγές και η μη βιώσιμη κατανάλωση είναι από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στην κοινωνία».

Η κίνηση του ΙΚΕΑ προς την κατεύθυνση της υποστήριξης μιας πιο κυκλικής οικονομίας έρχεται καθώς πολλοί νέοι καταναλωτές δηλώνουν ότι θέλουν να ελαχιστοποιήσουν τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον, προτιμώντας να ενοικιάζουν αντικείμενα που κυμαίνονται από είδη ένδυσης μέχρι τα αυτοκίνητα.

Το επιχειρηματικό της μοντέλο έχει ήδη βρεθεί υπό πίεση από την άνοδο της διαδικτυακής λιανικής πώλησης και την αυξανόμενη απροθυμία των νεότερων αγοραστών να ταξιδέψουν στα τεράστια καταστήματα εκτός πόλεως, να πάρουν το πακέτο επίπλων τους και να το συναρμολογήσουν οι ίδιοι.

Η IKEA, η οποία είχε πέρυσι πωλήσεις ύψους 39 δισεκατομμυρίων ευρώ (44 δισεκατομμυρίων δολαρίων), δήλωσε ότι επιθυμεί να αναπτύξει προσφορές μίσθωσης βάσει συνδρομής για να ενθαρρύνει τα προϊόντα να επαναχρησιμοποιούνται όσο το δυνατόν περισσότερες φορές πριν ανακυκλωθούν.

Η εταιρεία έχει ήδη αρχίσει να δοκιμάζει διαφορετικά πρότζεκτ ενοικίασης επίπλων στην Ολλανδία, τη Σουηδία, την Ελβετία και την Πολωνία και έχει ως στόχο να επεκτείνει τις δοκιμές σε όλες τις 30 αγορές της το επόμενο έτος.

Στη Σουηδία και την Ελβετία, εξετάζει την παροχή επίπλων σε εταιρείες με μοντέλο συνδρομής, ενώ στην Ολλανδία δοκιμάζει ένα πακέτο μίσθωσης για σπουδαστές σε συνεργασία με έναν οργανισμό στέγασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα