Υπ. Πετρελαίου Βενεζουέλας: Παραγωγική η συζήτηση με τη Σ. Αραβία για την σταθεροποίηση της αγοράς

Για μια ενδεχόμενη συνεργασία μεταξύ των μελών του OPEC και άλλων πετρελαιοπαραγωγών χωρών με στόχο την άνοδο των τιμών πετρελαίου συζήτησαν ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας και ο Βενεζολάνος ομόλογός του Eulogio Del Pino την Κυριακή, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Πετρελαίου

της Βενεζουέλας, ο οποίος βρίσκεται σε περιοδεία σε μια προσπάθεια να πιέσει τις χώρες για την μείωση της παραγωγής, η συζήτηση ήταν παραγωγική.

«Ήταν μια επιτυχημένη συνάντηση κι έγινε σε θετικό κλίμα» δήλωσε ο Σαουδάραβας υπουργός, όπως μεταδίδει το σαουδαραβικό SPA. Ωστόσο, παρά τις θετικές δηλώσεις, η Σαουδική Αραβία δεν δείχνει σημάδια ότι είναι έτοιμη να υποκύψει στις πιέσεις.

«Συζητούν σε γενικές γραμμές για συνεργασία, αλλά δεν λένε τίποτα για μείωση της παραγωγής» αναφέρει μια πηγή του OPEC.

«Το πρόβλημα δεν είναι με την Βενεζουέλα, αλλά με το Ιράν» υποστηρίζει μια άλλη πηγή, αναφερόμενη στο γεγονός ότι το Ιράν είναι απρόθυμο να μειώσει την παραγωγή, καθώς μόλις επέστρεψε στις αγορές και η οικονομία του προσπαθεί να ανακάμψει.

Η Βενεζουέλα έχει ζητήσει εδώ και αρκετό καιρό μια έκτακτη συνάντηση με τις χώρες του OPEC για την μείωση της παραγωγής με απώτερο σκοπό την άνοδο των τιμών που έχουν κατρακυλήσει σε χαμηλό 12 ετών.

Η προοπτική αυτή βοήθησε τις τιμές να ανέβουν πάνω από τα 34 δολάρια το βαρέλι την Παρασκευή.

Keywords
Τυχαία Θέματα