Ξορκίζουν ένα brexit χωρίς συμφωνία, οι Μέρκελ και Άμπε

Η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Shinzo Abe δήλωσαν ότι θέλουν να αποφύγουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία, που θα μπορούσε να κλονίσει τις οικονομίες τους, καθώς και οι δύο στέκονται ισχυροί ενάντια στην ολοένα και πιο χαοτική πορεία του Ηνωμένου Βασιλείου προς την έξοδο από την ΕΕ.

Ο Abe και η Merkel, και οι δύο στα 64 χρόνια τους, είναι δύο από τους πιο ξεκάθαρους υπερασπιστές της διεθνούς τάξης η οποία διαταράχθηκε

από το Brexit, τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, καθώς και την αμφισβήτηση του προέδρου Donald Trump σε συμμαχίες με ζωή δεκαετιών. Η σύνοδος κορυφής στη Δευτέρα του Τόκιο ήρθε λίγες μέρες μετά την έναρξη ισχύος μιας εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Ιαπωνίας κι Ευρωπαϊκής Ένωσης, που προβλέπει απάλειψη σχεδόν όλων των δασμών.

"Ανέφερα στην καγκελάριο Merkel τις μεγάλες προσδοκίες μας ότι θα αποφευχθεί ένα Brexit χωρίς συμφωνία", δήλωσε ο Abe στους δημοσιογράφους μετά τις συνομιλίες. "Η Ιαπωνία θέλει να περιοριστεί στο ελάχιστο η επίδραση στις ιαπωνικές επιχειρήσεις και στην οικονομία".

Η Merkel δήλωσε ότι θα κάνει ό, τι μπορεί για να αποφύγει ένα Brexit χωρίς συμφωνία. Έφτασε στην Ιαπωνία, μόνο λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της Nissan Motor Co. ότι ακύρωσε ένα σχέδιο κατασκευής ενός αθλητικού οχήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με τους μελλοντικούς δεσμούς της χώρας με την ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα