Ξηλώνουν την ταμπέλα «Μέγας Αλέξανδρος» από το αεροδρόμιο των Σκοπίων

Ξεκίνησαν από το πρωί οι εργασίες αφαίρεσης της μεταλλικής κατασκευής στην οροφή του αεροδρομίου των Σκοπίων, με την οποία μέχρι τώρα ονομαζόταν «Alexander the Great». Πριν λίγες ημέρες άλλαξαν και οι πινακίδες του κεντρικού αυτοκινητοδρόμου Α1 στα Σκόπια, που διασχίζει τη χώρα συνδέοντάς την με την Ελλάδα και Σερβία, που έως πρότινος έφερε την ονομασία «Αλέξανδρος ο Μακεδών»

και πλέον μετονομάστηκε σε αυτοκινητόδρομο «Φιλίας».

Συνεργεία αφαιρούν ένα προς ένα τα γράμματα της ονομασίας Μέγας Αλέξανδρος της κατασκευής, ενλω οι εργασίες γίνονται με ευθύνη της εταιρείας TAV -τουρκικών συμφερόντων- που διαχειρίζεται το κυριότερο και μεγαλύτερο αεροδρόμιο των Σκοπίων. Οι αλλαγές πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ κατά την τελευταία του συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα, στο Νταβός. Η νέα ονομασία του αεροδρομίου, που θα αναγράφεται και στην κεντρική μαρκίζα, είναι «Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων».

Το αεροδρόμιο των Σκοπίων ονομάστηκε «Αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος» τον Δεκέμβριο του 2006, με απόφαση της τότε κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Keywords
Τυχαία Θέματα