Ξεπέρασε το 1,20 δολ. το ευρώ για πρώτη φορά απ' τον Ιανουάριο του 2015

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο ετών διαπραγματεύεται το ευρώ, μόλις δύο ώρες μετά τη νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου πάνω απ' την Ιαπωνία.

Το κοινό νόμισμα καταγράφει άνοδο για τρίτη συνεχόμενη ημέρα ακόμα και μετά την διαταγή που έδωσε ο Πρόεδρος της Ν. Κορέας Moon Jae-in για μία σκληρή στρατιωτική απάντηση. Κάτι που υπογραμμίζει, όπως λένε αναλυτές, πως το ευρώ αρχίζει να γίνεται

επενδυτικό καταφύγιο.

Το ευρώ σημείωσε ράλι καθώς «το δολάριο δεν αποτελεί ασφαλές καταφύγιο απ' την απειλή της Β. Κορέας», σχολιάζει ο Stuart Bennett, επικεφαλής στρατηγικής συναλλαγμάτος στην Banco Santander SA. «Σε αυτά τα επίπεδα είναι υπερτιμημένο σύμφωνα με όλους τους δείκτες, όμως οι αγορές πιθανόν να το ωθήσουν ανοδικά με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο το προσγείωσαν χαμηλότερα στις αρχές της χρονιάς».

Οι μοχλευμένοι και μακρο επενδυτές αγόρασαν το ευρώ στο τελευταίο του ράλι, σύμφωνα με τους traders στην Ευρώπη. Η ζήτηση επίσης ενισχύθηκε ενόψει της αναθεώρησης της νομισματικής πολιτικής απ' την ΕΚΤ την προσεχή εβδομάδα, όπως λένε.

Το ευρώ ενισχύεται 10,4% και βρίσκεται στο 1,2023 δολ. Αυτή είναι η πρώτη φορά που το κοινό νόμισμα “σπάει” το 1,20 δολ. απ' τον Ιανουάριο του 2015. Από τεχνικής άποψης οι traders παρακολουθούν το επίπεδο των 1,2167 δολ.

Αν και ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι επέλεξε να μην αναφέρει την ανατίμηση του ευρώ στην ομιλία του στο Τζάκσον Χολ την Παρασκευή, αξιωματούχοι της Κεντρικής Τράπεζας εξέφρασαν ανησυχία για την δυναμική του νομίσματος, όπως αποκαλύφθηκε απ' τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της ΕΚΤ στις 20 Ιουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα