Ξεκίνησε η δίκη του Μέσι για φοροδιαφυγή

Ξεκίνησε σήμερα η δίκη του πιο ακριβοπληρωμένου ποδοσφαιριστή στον κόσμο του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία για φοροδιαφυγή ύψους 4,16 εκατ. ευρώ.

Από την πρώτη κιόλας μέρα της δίκης, ο 28χρονος άσος του ποσδοσφαίρου απουσίαζε καθώς βρίσκεται στην Αργεντινή, ενόψει της συμμετοχής του στο Κόπα Αμέρικα.

Να σημειώσουμε πως ο Μέσι είχε παρουσιαστεί τον Οκτώβριο ενώπιον της ισπανικής δικαιοσύνης, μαζί με τον πατέρα του, μετά από έρευνα για φοροδιαφυγή, ύψους άνω των 4,16 εκατ. ευρώ, από τη διαφημιστική διαχείριση της εικόνας του

από το 2006 μέχρι το 2009. Ο Αργεντινός επιθετικός κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στο δικαστήριο της Χάβα, κοντά στη Βαρκελόνη όπου διαμένει και είχε έρθει σε συμβιβασμό με τις φορολογικές αρχές της Ισπανίας.

Σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές, ο Μέσι είχε αποκρύψει από την εφορία εισοδήματα 1.06 εκατ. ευρώ για το οικονομικό έτος 2007, 1.58 εκατ. το 2008 και 1.53 εκατ. το 2009. Μετά τις κατηγορίες αυτές ο κορυφαίος άσος του πλανήτη κατέβαλλε μεγάλα ποσά συν τόκους στην ισπανική εφορία για να τακτοποιήσει το χρέος. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των ισπανικών ΜΜΕ αυτό το ποσό ξεπέρασε τα 5 εκατ. ευρώ.

Το όνομά του Λιονέλ Μέσι εμφανίστηκε στα έγγραφα του Παναμά, σύμφωνα με το Forbes. Σε περίπτωση που κριθεί ένοχος τόσο ο ίδιος όσο και ο πατέρας του κινδυνεύουν με 22 μήνες περίπου ποινή φυλάκισης.

Παρόμοιες κατηγορίες έγιναν εναντίον του Μέσι πριν από δύο χρόνια, αλλά οι αποδείξεις που είχαν οι αρχές δεν ήταν αρκετές για να αποδείξουν την ενοχή του.

«Έχω υπογράψει συμβάσεις, αλλά ποτέ δεν τις βλέπω, δεν ξέρω τι υπογράφω, εμπιστεύομαι τον πατέρα μου, ο οποίος φροντίζει για αυτά τα πράγματα και κάνω αυτό που μου λέει να κάνω.... κοιτάζω μόνο το σύνολο στο τέλος του έτους για να δούμε τι έχω κάνει»

Keywords
Τυχαία Θέματα