Ξεκινά το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με κεντρικά θέματα Οικονομία και Κοινωνία


Με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ξεκινά σε λίγη ώρα το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Η κορυφαία κομματική διαδικασία βρίσκει τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια κρίσιμη στιγμή της κυβερνητικής του πορείας με μια σειρά από μέτωπα να παραμένουν ανοιχτά -κυρίως στην οικονομία και με τις δημοσκοπήσεις

να δείχνουν ότι έχει σημαντικές απώλειες στην εκλογική του δύναμη. Όμως, και στο εσωτερικό του κόμματος η προσυνεδριακή διαδικασία έδειξε ότι οι «πληγές» από την περσινή διάσπαση και την «έξοδο» των «λαφαζανικών» παραμένουν ανοιχτές.

Ως εκ τούτου, παρά την καμπάνια για να εγγραφούν νέα μέλη, αλλά και να προσέλθουν στις εσωκομματικές εκλογές τα ήδη εγγεγραμμένα, η προσπάθεια δεν απέδωσε τα αναμενόμενα: Ψήφισε για εκλογή συνέδρων μόλις το 55% των μελών, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να παραμείνει άπιαστος ο στόχος των 3.000 συνέδρων και να φτάνουν τελικά του 2.400. Αυτή η αποτυχία ερμηνεύεται τόσο από αυτή καθεαυτή την απροθυμία των μελών να πάρουν μέρος στη διαδικασία, όσο και από οργανωτικά προβλήματα που δεν επέτρεψαν τη μεγαλύτερη κινητοποίηση.

Σήμερα, πάντως, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη επιβεβαίωσε και τον επόμενο κυβερνητικό σταθμό, αυτόν του ανασχηματισμού που όλα δείχνουν ότι δεν θα είναι πολύ μακριά από το Συνέδριο. Μια μέρα πριν από την έναρξη του Συνεδρίου, όμως, ήρθε και η «τορπίλη» από την Κίνηση των 53+, ότι «προτιμούμε να πέσουμε, αν συνεχιστούν οι εκβιασμοί». Σημειώνεται, ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι μεταξύ των επιφανών στελεχών της Κίνησης.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα