Βυθίζεται το ευρώ – Σε χαμηλό 17 μηνών η μεταποίηση

Σύσταση πώλησης για το ευρώ δίνει η Bank of America Meril Lynch την ώρα που το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα υποχωρεί μετά τα στοιχεία της IHS Markit για τον μεταποιητικό PMI.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης δείχνει ότι η μεταποιητική δραστηριότητα επιβράδυνε τον Απρίλιο, υποχωρώντας σε χαμηλά 17 μηνών, γεγονός που αυξάνει τις ανησυχίες περί απώλειας του μομέντουμ για την οικονομία της ευρωζώνης.

Πιο

αναλυτικά, ο PMI μεταποίησης υποχώρησε τον Απρίλιο στο 56 από 56,6 τον Μάρτιο. Πρόκειται για τον τέταρτο συνεχόμενο μήνα πτώσης του δείκτη.
Αντιθέτως, ο PMI υπηρεσιών εξέπληξε τις αγορές καθώς αυξήθηκε οριακά στο 55 από 54,9, ενώ αναμενόταν να υποχωρήσει κατά 10 μονάδες βάσης στο 54,8.

Σε κάθε περίπτωση, επισκιάστηκε από το αρνητικό αποτέλεσμα του μεταποιητικού PMI, που είναι εξάλλου πιο σημαντικός για τις αγορές λόγω του μεγέθους της βιομηχανίας της Ευρώπης και της σπουδαιότητάς της για τις εξαγωγές.

Μάλιστα, η IHS Markit προειδοποιεί ότι οι πιο αργές εισροές νέων παραγγελιών και η χαμηλότερη αισιοδοξία για τις προοπτικές των επιχειρήσεων σημαίνει ότι η μεταποιητική ανάπτυξη ενδέχεται να επιβραδύνει ακόμα περισσότερο τον Μάιο, καθώς οι νέες παραγγελίες επιβράδυναν σε χαμηλό 15 μηνών.

Το ευρώ σημείωσε πτώση έναντι του δολαρίου, του ελβετικού φράγκου, του καναδικού δολαρίου και του δολαρίου Νέας Ζηλανδίας μετά τα στοιχεία για το PMI.
Η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου σημείωσε πτώση 0,30% στα 1,2248 δολάρια, ενώ η ισοτιμία ευρώ – στερλίνας υποχώρησε 0,23% στο 0,8750.

Keywords
Τυχαία Θέματα