Βρετανία: Σε χαμηλό 10ετίας η παραγωγή αυτοκινήτων το 2018

Πτώση 9% σημείωσε η παραγωγή αυτοκινήτων κατά το περσινό έτος στοΗνωμένο Βασίλειο. Όπως μεταδίδει το Reuters, πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση από την περίοδο της ύφεσης του 2008- 2009. Παράλληλα, οι επενδύσεις στον εν λόγω τομέα υποχώρησαν κατά περίπου 50% λόγω των φόβων για το Brexit.

Ο τομέας αυτοκινήτων, που απασχολεί περίπου 850.000 άτομα στη Βρετανία και εγκωμιάζεται από τους πολιτικούς ως ένα σπάνιο success

story, σημειώνει πτώση σε πωλήσεις, δαπάνες των επιχειρήσεων και παραγωγή συνεχόμενα από το 2016, χρονιά του δημοψηφίσματος που προέκρινε τελικά το Brexit.

Οι όγκοι έχουν επίσης πληγεί από τους περιορισμούς στο ντίζελ, τους αυστηρότερους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων που διαταράσσουν την προσφορπου αποτελεί τη Νο1 αγορά αυτοκινήτων, σύμφωνα με την Ένωση Κατασκευαστών και Εμπόρων αυτοκινήτων (SMMT).
Το περασμένο έτος παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη μείωση της παραγωγής από την πτώση κατά σχεδόν 1/3 που είχε σημειωθεί το 2009 μετά το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης, ενώ η πτώση των επενδύσεων στα 589 εκατομμύρια λίρες αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τότε που η SMMT άρχισε να συγκεντρώνει στοιχεία το 2012.
Η παραγωγή αναμένεται να μειωθεί κατά ένα επιπλέον 3% τη φετινή χρονιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα