Νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας η Τερέσα Μέι

Την παραίτησή της από υποψήφια των Συντηρητικών για την πρωθυπουργία της Βρετανίας ανακοίνωσε η Άντρεα Λίντσομ διότι όπως ανέφερε ότι δεν είχε αρκετή στήριξη για να σχηματίσει μία ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση, ενώ δήλωσε ότι αντιμετώπισε κύματα οργής μετά τα σχόλιά της για τη μητρότητα και στις δηλώσεις της.

Η απόφασή της αυτή έρχεται λίγες ώρες μετά τα πυρά που εκτόξευσε κατά της πολιτικής της αντιπάλου Τερέσα Μέι, δηλώνοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι, μία άτεκνη γυναίκα δεν είναι κατάλληλη για την ηγεσία της χώρας.

Αν και η Άντρεα Λίντσομ

ζήτησε συγγνώμη από την κ. Μέι σήμερα μετά το σάλο που ξέσπασε εντούτοις η πίεση και η κριτική που ασκήθηκε στο πρόσωπό της ήταν μεγάλη.

Μετά την απρόσμενη αυτή εξέλιξη, η Τερέσα Μέι είναι η επόμενη πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Όπως είπε η Λίντσομ το συμφέρον της χώρας την ενέπνευσε να θέσει την υποψηφιότητά της. Όσο για το Brexit εξήγησε πως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αντιπροσωπεύει μία ξεκάθαρη επιθυμία για αλλαγή.

Την ίδια ώρα, τόνισε πως μία εκστρατεία εννέα εβδομάδων σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα δεν είναι επιθυμητή και συμπλήρωσε πως για το συμφέρον της Βρετανίας είναι απαραίτητη η τοποθέτηση ισχυρού πρωθυπουργού.

Ολοκληρώνοντας, εξέφρασε την στήριξή της στην Τερέζα Μέι και της ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Παράλληλα, η υπουργός Ενέργειας παραδέχθηκε ότι ξέσπασε σε κλάματα τις περασμένες ημέρες έπειτα από τις επιθέσεις που δέχθηκε από συναδέλφους, κατηγορώντας την για «σκληρότητα και απειρία».

Keywords
Τυχαία Θέματα