Βρετανία: Οριακή αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούνιο

Οριακή άνοδο 0,5% παρουσίασε η συνολική βιομηχανική παραγωγή της Βρετανίας τον μήνα Ιούνιο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών που ανέμεναν αύξηση 0,1%. Ωστόσο, σε συνδυασμό μ,ε την απροσδόκητη διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος, η μικρή αυτή άνοδος δεν είναι ικανή να δημιουργήσει θετικό μομέντουμ για τη βρετανική οικονομία.

Η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής οφείλεται στην υψηλότερη παραγωγή πετρελαίου,

καθώς δεν πραγματοποιήθηκαν κάποια καλοκαιρινά κλεισίματα για συντήρηση.

Η παραγωγή των εργοστασίων παρέμεινε αμετάβλητη, διότι η παραγωγή των οχημάτων βυθίστηκε κατά 6,7%. Πρόκειται για την μεγαλύτερη βουτιά από τα τέλη του 2013 και μετά, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας ΟNS.

Η παραγωγή στον κατασκευαστικό τομέα εμφάνισε απροσδόκητη πτώση 0,1%, ενώ το εμπορικό έλλειμμα διευρύνθηκε στο υψηλό εννέα μηνών των 4,6 δισ. στερλινών καθώς οι εξαγωγές υποχώρησαν και οι εισαγωγές αυξήθηκαν. Συγκεκριμένα, oι εξαγωγές των εργοστασίων ενισχύθηκαν τον Ιούνιο, αλλά η άνοδος αυτή δεν ήταν αρκετή για να αντισταθμίσει την αδυναμία στην εγχώρια παραγωγή.

Για το δεύτερο τρίμηνο συνολικά, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 0,4% επιβεβαιώνοντας τις πρώτες εκτιμήσεις. Οι κατασκευές κατέγραψαν πτώση 1,3% αντί για 0,9%, περιορίζοντας ελάχιστα το ΑΕΠ.

Η οικονομία αναπτύχθηκε κατά μόλις 0,3% το δεύτερο τρίμηνο, ενώ ανάλογες είναι οι προσδοκίες των αναλυτών και για το δεύτερο εξάμηνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα