Βρετανία: Φρένο στην κατανάλωση, άρα φρένο και στην ανάπτυξη

Οι καταναλωτικές δαπάνες της Βρετανίας έχασαν το momentum κατά το πρώτο τρίμηνο 2018 και οι εταιρείες έκοψαν επενδύσεις μετά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σάρωσαν τη χώρα.

Οι δαπάνες των νοικοκυριών αυξήθηκαν μόλις κατά 0,2%, επιδόσεις που είναι οι ασθενέστερες σε διάστημα μεγαλύτερο από τρία χρόνια, ενώ οι επιχειρηματικές επενδύσεις μειώθηκαν κατά 0,2% καθώς οι χιονοθύελλες κράτησαν τους αγοραστές στο σπίτι και έπληξαν τα κατασκευαστικά έργα.

Η οικονομική ανάπτυξη παρέμεινε αμετάβλητη στο 0,1%, σύμφωνα με τα στοιχεία

της Παρασκευής και το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών συνέχισε να υποστηρίζει ότι οι καιρικές συνθήκες είχαν μικρή επίδραση στα αποτελέσματα του τριμήνου. Ωστόσο, αυτή η αξιολόγηση αμφισβητήθηκε αυτή την εβδομάδα από τον κυβερνήτη της Τράπεζας της Αγγλίας (ΒΟΕ) Mark Carney.

Η BOE απέφυγε να αυξήσει τα επιτόκια αυτό το μήνα, αφήνοντας τους οικονομολόγους και τους επενδυτές να αναρωτιούνται εάν οι αρμόδιοι επιλέξουν να το πράξουν τον Αύγουστο.

Οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν 1,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αύξηση που είναι η μικρότερη από τις αρχές του 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα