Βραζιλία: Θριαμβευτική αναμένεται η νίκη του Bolsovovaro

Άνοιξαν οι κάλπες στη Βραζιλία, για το δεύτερο γύρο των Προεδρικών εκλογών της χώρας η οποία βρίσκεται ένα μόλις βήμα από την πρώτη ακροδεξιά κυβέρνησης της.

Ο 63χρονος πρώην στρατιωτικός Jair Bolsonaro φαίνεται ότι εξασφαλίζει το 58% με 60% των ψήφων γεγονός που θα τον οδηγήσει στην προεδρία της μεγαλύτερης χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Όπως αναφέρει το CNBC, ο Bolsonaro, που έχει εκφράσει ανοικτά τον θαυμασμό του για τον αμερικανό πρόεδρο Τραμπ χαρακτηρίζεται από αρκετούς ως ο «Τραμπ της Λατινικής Αμερικής».

Κέρδισε τη στήριξη των βραζιλιάνων ψηφοφόρων με τις δεσμεύσεις του για καταπολέμηση της διαφθοράς λέγοντας ότι θα στείλει στη φυλακή τους διαφθαρμένους πολιτικούς της Αριστεράς που κυβέρνησαν τη χώρα κάνοντας σαφές αναφορά στον πρώην πρόεδρο του Εργατικού κόμματος Lula που βρίσκεται ήδη στη φυλακή.

Ο Αριστερός Luiz Inacio Lula da Silva, που θεωρήθηκε ένας από τους πιο δημοφιλής πολιτικούς στη Βραζιλία πρόκειται να συμπαρασύρει μαζί του στη φυλακή ( βρίσκεται εκεί από τον Απρίλιο του 2018) κι αρκετούς άλλους πολιτικούς που διετέλεσαν υπουργοί.

Η επιλογή που καλούνται να κάνουν σήμερα οι Βραζιλιάνοι είναι ανάμεσα στον Bolsonaro, που δεν έχει σκάνδαλα να βαραίνουν το όνομα του και τον Αριστερό του αντίπαλο Fernando Haddad ο οποίος σηκώνει τα βάρη του αμαρτωλού παρελθόντος των Αριστερών κυβερνήσεων.

«Αυτές οι εκλογές θυμίζουν καλλιστεία και πολύ περισσότερο ένα διαγωνισμό ταλέντων παρά προεδρικές εκλογές» σχολιάζει ο βραζιλιάνος αναλυτής της Economist Intelligence Unit, Robert Wood στο CNBC εκτιμώντας ότι ο Bolsonaro «δεν μπορεί να χάσει τις εκλογές».

Keywords
Τυχαία Θέματα