«Βουτιά» για Bitcoin και Ethereum μετά τα ρεκόρ

Απότομη υποχώρηση καταγράφει σήμερα Δευτέρα το Bitcoin μετά το χθεσινό ρεκόρ των 58.354 δολαρίων. Το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα είχει σημειώσει νέα ιστορικά ρεκόρ το Σαββατοκύριακο, ενώ τηυν Παρασκευή η κεφαλαιοποίησή του έφτασε το 1 τρισ. δολάρια.

Η αποδοχή του κρυπτονομίσματος από θεσμικούς επενδυτές και εταιρείες όπως οι Tesla, Mastercard και η BNY Mellon

έχει ωθήσει την πορεία του νομίσματος από ρεκόρ σε ρεκόρ. Σήμερα Δευτέρα, το Bitcoin έτασε να υποχωρεί έως και 6% για να περιορίσει στη συνέχεια τις απώλειές του στο 4,4% και στα 54.941 δολάρια. Αντίστοιχα πτωτική πορεία σημειώνει και το ανταγωνιστικό του κρυπτονόμισμα Ethereum που σημειώνει ισχυρότερες απώλειες κατά 7% στα 1.798 δολάρια.

Traders που επικαλείται το Reuters χαρακτηρίζουν τη σημερινή πτώση ως τεχνική που δεν συνδέεται με κάποια συγκεκριμένη εξέλιξη ή είδηση.

«Είδαμε κάποια σημαντική άνοδο αλλά τα ράλι του Σαββατοκύριακου δεν είναι μεσοπρόθεσμα βιώσιμα», δήλωσε στο Reuters ο Joseph Edwards της Enigma Securities, trader κρυπτονομισμάτων στο Λονδίνο.

Ο επικεφαλής της Tesla Ελον Μασκ με μήνυμά του στο twitter το Σάββατο χαρακτήρισε τις τιμές των bitcoin και ethereum μάλλον υψηλές.

Διαβάστε ακόμα: 

Έγκριση για 319 επενδύσεις ύψους €2,5 δισ. – Ποια είναι τα μεγάλα πρότζεκτ που εντάχθηκαν στον αναπτυξιακό νόμο

Δεσμευτική Συμφωνία Alpha Bank – Davidson Kempner για το «Galaxy» – Πώληση 80% της Cepal Holdings

Η συγχώνευση των λιμανιών Αμβέρσας- Zeebrugge πιέζει τον Πειραιά

Keywords
Τυχαία Θέματα