«Βουτιά» 70% στις πωλήσεις της Tesla στην Κίνα τον Οκτώβριο

Η Tesla πούλησε μόλις 211 αυτοκίνητα στην Κίνα τον περασμένο μήνα, σηματοδοτώντας μια κατακόρυφη πτώση σε σχέση με έναν χρόνο πριν, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε στο Reuters, η κινεζική Ένωση Επιβατικών Αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία έδειξαν ότι οι πωλήσεις οχημάτων της Tesla στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, υποχώρησε κατά 70% τον Οκτώβριο

του 2018 σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2017. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει τις βαριές επιπτώσεις του σινο-αμερικανικού εμπορικού πολέμου στην αμερικανική αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Η εταιρεία του Έλον Μασκ που εισάγει όλα τα αυτοκίνητα που πουλά στην Κίνα, ανέφερε τον Οκτώβριο ότι οι αυξήσεις των δασμών στις εισαγωγές αυτοκινήτων έπληξαν τις κινεζικές πωλήσεις. Τον Ιούλιο, το Πεκίνο αύξησε τους δασμούς στις αμερικανικές εισαγωγές στο 40% ως απάντηση στην κλιμάκωση της εμπορικής διένεξης από πλευράς Ουάσινγκτον.

Κι ενώ οι πωλήσεις των αποκαλούμενων οχημάτων νέας μορφής ενέργειας συνεχίζουν να αυξάνονται στην Κίνα, οι πωλήσεις οχημάτων γενικότερα έχουν παρουσιάσει έντονη επιβράδυνση από τα μέσα του 2018, οδηγώντας την αγορά στο χείλος της πρώτης συρρίκνωσης των ετήσιων πωλήσεων εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, η Tesla ανακοίνωσε ότι μειώνει την τιμή του Model X και του Model S στην Κίνα, στο πλαίσιο αλλαγής στρατηγικής, ώστε να κάνει τα αυτοκίνητά της πιο προσιτά και να μπορέσει να απορροφήσει μεγαλύτερο μέρος του κόστους από την αύξηση των δασμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα