Βουτιά 20% της Facebook παρασέρνει τον Nasdaq

Σε Wall Street δύο ταχυτήτων «φέρνουν» οι αμερικανικοί δείκτες, στον απόηχο της εμπορικής συμφωνίας Τραμπ-Γιούνκερ.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε πως ΗΠΑ-ΕΕ εισέρχονται σε μια νέα εποχή για το εμπόριο, δεσμευόμενοι για μηδενικούς δασμούς, και κοινές υποχωρήσεις προκειμένου να αποτραπεί ο εμπορικός πόλεμος.

Ο Dow Jones αντιδρά με κέρδη ωθούμενος από την επιστροφή της αισιοδοξίας στις βιομηχανίες, με τις WalMart, Walt Disney,

P&G και 3M να ηγούνται της ανόδου.

Στον αντίποδα, ο Nasdaq προσγειώνεται ανώμαλα μετά τα συνεχόμενα ιστορικά υψηλά. αιτία η ισχυρή διόρθωση που υπέστη η μετοχή της Facebook, η οποία βουτάει σχεδόν 20%, με την πτώση να ξεκινά ήδη από χθες μετα-συενδριακά, μετά και την ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων που παρότι όχι τόσο αδύναμα, δεν χαροποίησαν ιδια΄τιερα τους επενδυτές, οι οποίες βρήκαν ευκαιρία για ισχυρό profit taking σε μια μετοχή που απολάμβανε ξέφρενα ράλι τον τελευταίο χρόνο.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones ενισχύεται 0,5% στις 25.551 μονάδες, ο S&P διολισθαίνει 0,2% στις 2.842 μονάδες και ο Nasdaq υποχωρεί 0,85% στις 7.864.

Οι επενδυτές είναι απογοητευμένοι από τα έσοδα τριμήνου της Facebook τα οποία ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις. Η εταιρεία προειδοποίησε ότι τα περιθώρια κέρδους θα μειώνονται για αρκετά χρόνια, λόγω του κόστους βελτίωσης των δικλίδων ασφαλείας για τα προσωπικά δεδομένα και την επιβράδυνση της χρήσης στις μεγαλύτερες διαφημιστικές αγορές.

Τα στοιχεία για το δεύτερο τρίμηνο ήταν η πρώτη ένδειξη πως ο νέος νόμος στην Ευρώπη για τα προσωπικά δεδομένα, αλλά και τα σκάνδαλα της Cambridge Analytica και άλλων app developers, έπληξαν τις δραστηριότητες της εταιρείας όπως αναφέρει το Reuters.

Την ίδια ώρα, η Qualcomm παραδέχθηκε την αποτυχία της, στην προσπάθειά της για απόκτηση της ολλανδικής εταιρείας κατασκευής τσιπ NXP, ύψους 44 δισ. δολαρίων, καθώς δεν κατάφερε να πάρει έγκριση από τις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές, σε ένα ντιλ που θα ήταν η μεγαλύτερη εξαγορά στον τομέα των ημιαγωγών.

Η αδράνεια της Κίνας, όσον αφορά την έγκριση κανονισμών για τη συμφωνία, στην οποία εμπλέκεται μεγάλη αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας, θεωρήθηκε ως αντίποινα για τους δασμούς του Ντόναλντ Τραμπ στις κινεζικές εισαγωγές.

O μεγαλύτερος πάροχος καλωδιακών δικτύων και υπηρεσιών επικοινωνίας των ΗΠΑ, η Comcast, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έχασε περισσότερους συνδρομητές καλωδιακής τηλεόρασης σε σχέση με πέρυσι, αλλά ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της Wall Street, όσον αφορά τα τριμηνιαία κέρδη. Η εταιρεία απέκτησε περισσότερους πελάτες στον τομέα της υψηλής ταχύτητας ίντερνετ.

Τα καθαρά κέρδη της αυξήθηκαν 27,6%, στα 3,2 δισ. δολάρια ή 69 σεντς ανά μετοχή, από 2,5 δισ. δολάρια ή 52 σεντς ανά μετοχή, έναν χρόνο νωρίτερα.

Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο παραμένει η επιτυχής συνάντηση Ντόναλντ Τραμπ και Ζαν-Κλoντ Γιούνκερ.

«Συμφωνήσαμε, πρώτα από όλα, να συνεργαστούμε για να μηδενίσουμε τους δασμούς, να μηδενίσουμε τα μη δασμολογικά εμπόδια και να μηδενίσουμε τις επιδοτήσεις σε μη αυτόματα βιομηχανικά προϊόντα», δήλωσε ο Αμερικανόςpρόεδρος στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, δίπλα στον Γιούνκερ.

Οι δυο άνδρες δήλωσαν πως με τις συζητήσεις επιδιώκεται επίσης να «επιλυθεί» το ζήτημα των δασμών που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο και των αντίμετρων από την πλευρά της ΕΕ.

Οι νέες αιτήσεις ανεργίας αυξήθηκαν κατά 9.000 και έφτασαν τις 217.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 21 Ιουλίου, λίγες ημέρες μετά το χαμηλό 48 ετών.

Η άνοδος των αιτήσεων ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που έκαναν λόγο για 215.000 και είναι στο υψηλότερο σημείο από τον Ιούνιο. Ωστόσο, η ευρύτερη εικόνα παραμένει αμετάβλητη και η αγορά εργασίας ισχυρή.

Οι παραγγελίες διαρκών αγαθών ενισχύθηκαν κατά 1% τον Ιούνιο, σημειώνοντας την πρώτη ανοδική κίνηση των τελευταίων τριών μηνών.

Ωστόσο, τα κέρδη ήταν μικρότερα από τις εκτιμήσεις. Οι οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από το MarketWatch προέβλεπαν κέρδη 3,8%.

Στα εμπορεύματα, το αργό κινείται σταθεροποιητικά, στα 69,28 δολάρια ανά βαρέλι. Απώλειες 0,3% για τον χρυσό, στα $1.236.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου υποχωρεί στο 2,95%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κερδίζει 0,3% έναντι του ευρώ και της λίρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βουτιά 20, Facebook, Nasdaq,voutia 20, Facebook, Nasdaq