Βομβιστική επίθεση με 60 θύματα έξω από το η Βαγδάτη από το ISIS

Περίπου 60 θύματα είναι ο απολογισμός της βομβιστικής επίθεσης σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας στην επαρχία Χίλα, στα νότια της Βαγδάτης.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας παγιδευμένου με εκρηκτικά φορτηγού, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός ο αριθμός των θυμάτων.

Σύμφωνα με αξιωματούχους των αρχών ασφαλείας, περισσότεροι από 60 άνθρωποι μεταφέρθηκαν από το σημείο της έκρηξης στα γειτονικά νοσοκομεία, χωρίς, ακόμη, να έχει διευκρινιστεί πόσοι έχουν σκοτωθεί. «Πρόκειται για την πιο σοβαρή βομβιστική ενέργεια που έχει συμβεί μέχρι σήμερα

στη Χίλα», αναφέρουν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Η ανάληψη της ευθύνης έγινε με ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του πρακτορείου ειδήσεων Amaq news agency, το οποίο υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος.

"Πρόκειται για την πιο σοβαρή βομβιστική ενέργεια που έχει συμβεί μέχρι σήμερα στη Χίλα," ανέφεραν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Η Χίλα είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας της Βαβυλώνας, στην οποία κυριαρχεί το σιιτικό στοιχείο, καθώς οι σουνίτες έχουν μικρότερη παρουσία στην περιοχή, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

"Φορτηγό που οδηγούσε "μάρτυρας" εξεράγγη σε αστυνομικό σημείο ελέγχου στη Βαβυλώνα, στην είσοδο της πόλης Χίλα σκοτώνοντας και τραυματίζοντας δεκάδες ανθρώπων," ανέφερε η ανακοίνωση του Ισλαμικού Κράτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα