Βίνσεντ Βαϊόλα: Άλλος ένας δισεκατομμυριούχος στην κυβέρνηση Τραμπ

Άλλη μια αμφιλεγόμενη επιλογή υπουργού από τον Ντόναλντ Τραμπ. Πρόκειται για τον δισεκατομμυριούχο Βίνσεντ Βαϊόλα, ο οποίος διορίστηκε υπουργός των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως ανακοίνωσε ο νέος πρόεδρος τη Δευτέρα.

Γνωστός και ως «Βίνι», ο Βαϊόλα βρίσκεται στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes, με αξία 18 δισ. δολ. χάρη στην ηλεκτρονική πλατφόρμα συναλλαγών, Virtu Financial, που ίδρυσε.

Κατά τον

Τραμπ, ο 60χρονος Βαϊόλα αποτελεί «τη ζωντανή απόδειξη του αμερικάνικου ονείρου», καθώς μεγάλωσε σε μία οικογένεια Ιταλών μεταναστών στο Μπρούκλιν, ενώ ο πατέρας του εργαζόταν ως οδηγός φορτηγών. Ήταν ο πρώτος στην οικογένειά του που πήγε στο πανεπιστήμιο. Ο ίδιος είναι βετεράνος πολέμου έχοντας υπηρετήσει στους αλεξιπτωτιστές το 1977.

Ο δισεκατομμυριούχος διαθέτει δεκάδες ακίνητα στη Νέα Υόρκη, μεταξύ των οποίων ένα ρετιρέ στο Upper East Side του Μανχάτταν, δίπλα στο Central Park ενώ το 2013 αγόρασε τους Florida Panthers του NHL έναντι 160 εκατ. δολάρια.

«Ο Βίνι έχει αποδείξει, μέσα από τη ζωή του, ότι είναι ηγέτης και μπορεί να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με προκλήσεις» δήλωσε ο Τραμπ.

Keywords
Αναζητήσεις
βινσεντ βαϊόλα υπουργος
Τυχαία Θέματα