Βήματα υποχώρησης εξετάζει η Μέι ενόψει της ομιλίας της για το brexit

Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι λέγεται ότι ζυγίζει το αν θα δεχθεί για πρώτη φορά την ανάγκη να συζητηθεί η απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ένα νομοσχέδιο που να αφορά στο Brexit και να καταβάλει ποσό δεκάδων δισεκατομμυρίων λιρών, σε μια κίνηση που αποσκοπεί στην έναρξη, επιτέλους, των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες .

Η Μέι θα πραγματοποιήσει συνομιλίες με τους υπουργούς της μέσα στην κυβέρνηση, πριν αποφασίσει πόσο μακριά μπορεί να προχωρήσει στην

υπόσχεση καταβολής χρημάτων στην ΕΕ, όταν κάνει την αναμενόμενη ομιλία- ορόσημο για το Brexit στην Φλωρεντία της Ιταλίας την Παρασκευή, είπε ένα πρόσωπο που γνωρίζει το θέμα. Η Βρετανή πρωθυπουργός σημείωσε επίσης ότι θα προσπαθήσει να παρακάμψει τον διαπραγματευτή της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ σε μια έκκληση που θα απευθύνει προς τους επικεφαλής των άλλων 27 κυβερνήσεων της ΕΕ.

"Αυτό που θα κάνω την Παρασκευή είναι η ενημέρωση για το πού βρισκόμαστε και για το μέλλον στις διαπραγματεύσεις", είπε στους δημοσιογράφους που ταξίδευαν μαζί της στα Ηνωμένα Έθνη. "Το Συμβούλιο έχει δώσει εντολή στην Επιτροπή, η οποία έχει ορίσει τον Michel Barnier, αλλά η απόφαση θα ληφθεί από τους ηγέτες".

Η Τερέζα Μέι αναμένεται να πει ότι η Βρετανία θα συνεχίσει να πληρώνει στην Ευρωπαϊκή Ενωση έως το 2020, όταν λήξει η περίοδος του προϋπολογισμού, παρόλο που η χώρα έχει προγραμματιστεί να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου 2019. Παρά την προσφορά αυτή, για αποτροπή της μαύρης τρύπας των δημοσιονομικών της - η οποία εκτιμάται σε 20 δισ. ευρώ (23,8 δισ. δολάρια) – η Μέι λέγεται ότι εξετάζει εάν μπορεί να προχωρήσει περισσότερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα