Βερολίνο: Το ISIS στέλνει μαχητές στην Ευρώπη μεταμφιεσμένους ως πρόσφυγες

Στην παραδοχή πως οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους μεταμφιέζονται ως πρόσφυγες και περνάνε στην Ευρώπη, προχώρησε ο επικεφαλής της εγχώριας υπηρεσίας πληροφοριών της Γερμανίας (BFV), Hans-Georg Maassen, μία μόλις ημέρα αφότου οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας απέτρεψαν μια πιθανή επίθεση στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με τον Hans-Georg Maassen οι τρομοκρατικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο αποδεικνύουν ότι ότι Ισλαμικό Κράτος σκόπιμα μεταμφιέζει τρομοκράτες μεταξύ των προσφύγων που εισρέουν στην Ευρώπη.

«Έχουμε

επανειλημμένως δει ότι οι τρομοκράτες ... είναι καμουφλαρισμένοι ή συγκαλυμμένοι ως πρόσφυγες. Αυτό είναι ένα γεγονός που οι υπηρεσίες ασφαλείας αντιμετωπίζουν» επισήμανε ο Maassen μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ZDF.

«Προσπαθούμε να αναγνωρίσουν και να προσδιορίσουμε αν υπάρχουν ακόμη περισσότεροι μαχητές ή τρομοκράτες από το ISIS που έχουν «γλιστρήσει» στην Ευρώπη» πρόσθεσε.

Μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, οι γερμανικές αρχές βρίσκονται σε συναγερμό τους τελευταίους μήνες, ενώ χθες συνελήφθησαν δύο ύποπτοι οι οποίοι συνδέονται με στελέχη του ισλαμικού κράτους.

«Είναι σοβαρή η κατάσταση και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για μια επίθεση. Όμως, οι υπηρεσίες ασφαλείας, οι υπηρεσίες πληροφοριών και οι αστυνομικές αρχές είναι πολύ προσεκτικές και στόχος μας είναι να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος όσο πιο πολύ μπορούμε», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα