Βασίλης Λεβέντης: «Είστε κυβέρνηση ζογκλέρ, το ξύλο να δω ποιός θα το φάει»

Ιδιαίτερα επικριτικός προς στην κυβέρνηση ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων από το βήμα της Βουλής, ο οποίος αμφισβήτησε ανοιχτά την πολιτική δύναμη της συμπολίτευσης, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί για να δημιουργηθεί οικουμενική κυβέρνηση. Σκληρή επίθεση και για το θέμα του ασφαλιστικού, χαρακτηρίζοντας τη κυβέρνηση «ζογκλέρ». «Είστε ζογκλέρ, με λιγότερα λεφτά θα δίνετε τις ίδιες συντάξεις.Το ξύλο να δω ποιος θα το φάει», είπε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος μάλιστα προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,

ο κ. Βασίλης Λεβέντης, τους προειδοποίησε ότι ο κ.Τσίπρας ότι δεν αποκλείει να κάνει και πάλι εκλογές, είναι πολύ πιθανό, όπως είπε, και συμπλήρωσε ότι τις άλλες εκλογές τις έκανε για να φύγουν τα βαρίδια και μπορεί και να το ξανακάνει. «Όσοι είστε γονατιστοί θα επιβιώσετε όσοι έχετε αντίθετοι άποψη θα καρατομηθούν», ανέφερε.

Όσο ο Τσίπρας έχει 153 και κάποιοι αμφισβητούμενοι δεν θα τον λαμβάνουν σοβαρά οι ξένοι, υπογράμμισε. Με αφορμή τη κόντρα Λεβέντη με το ΚΚΕ στη Βουλή, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί, για να σχηματιστεί οικουμενική κυβέρνηση.

«Με 153 μπορούν να σας παίρνουν σοβαρά υπόψιν οι εταίροι. Με 16% θέλετε να αλλάξετε τη χώρα;» τόνισε χαρακτηριστικά. «Πρέπει να υπάρξει γενναιότητα και να κάνετε οικουμενική κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε ότι οι ξένοι θέλουν πολιτική σταθερότητα, συνασπισμό των δύο μεγάλων κομμάτων. Το ΕΛΚ θα ζητήσει από τη ΝΔ να ψηφίσει το ασφαλιστικό.

«Είμαι εγώ λαγός του Τσίπρα;» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων από το βήμα της Ολομέλειας απευθυνόμενος προς το ΚΚΕ, που διαμαρτύρονταν και πρόσθεσε ότι «εγώ ακόμα και τώρα καλώ τον Τσίπρα να παραιτηθεί, για να σχηματιστεί οικουμενική κυβέρνηση». Εσείς γίνατε λαγοί το 1989, εσείς θέλετε να γυρίσουμε στον κουμουνισμό. Οι κραυγές είναι δείγμα αδυναμίας. Εσείς του ΚΚΕ δεν έχετε καταλάβει ότι έπεσε ο κομμουνισμός", απάντησε σε βουλευτές του ΚΚΕ.

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα