Βασίλης Κάτσος: Οι νέες business και η είσοδος στην «Παλίρροια» των αδελφών Σουλιώτη

Του Στέλιου Μορφίδη

Ο Βασίλης Κάτσος έχει δημιουργήσει ένα πολύ καλό όνομα στην αγορά τόσο για την ικανότητα του να δημιουργεί όσο και να εκμεταλλεύεται ευκαιρίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το «χρυσό ντιλ» που πέτυχε μέσα στην κρίση πουλώντας το πλειοψηφικό πακέτο της γοργά αναπτυσσόμενης Pharmathen στους Αμερικάνους της BC Partners. Με εκείνα τα λεφτά ο Βασίλης, που παραμένει στο διοικητικό τιμόνι της Pharmathen, και η αδελφή

του Νέλλη δημιούργησαν το fund VNK Capital. Ένα fund που έχει σκοπό να επενδύει σε επιχειρήσεις με μία δυναμική που μπορούν να εξελιχθούν σε ένα success story εξωστρέφειας βοηθώντας 'τες «στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας μέσω καινοτόμων στρατηγικών και ευέλικτων χρηματοδοτικών σχημάτων, στοχεύοντας στην ανάπτυξή τους, κυρίως στις αγορές του εξωτερικού», όπως αναφέρει η ταυτότητα του.

Κάπως έτσι τα δύο αδέλφια έπειτα από αρκετές διαπραγματεύσεις έδωσαν τα χέρια προ ημερών με τα αδέρφια Σουλιώτη ώστε να εισέλθουν μετοχικά στην «Παλίρροια – Σουλιώτης», την εταιρεία που εδρεύει στα Πολιτικά της Εύβοιας και έχει εξελιχθεί σε Νο 1 εταιρεία παραγωγής ντολμά στον κόσμο με τρία εργοστάσια, σε Εύβοια, Βουλγαρία και Κίνα. Τα σχέδια της Παλίρροια και των αδελφών Σουλιώτη εξάλλου είναι πολλά και τα αποκάλυψαν στο b.s. Προ μηνός προαναγγέλοντας μεταξύ άλλων ένα νέο εργοστάσιο στη Μ. Ανατολή προκειμένου να γίνει καλύτερη διείσδυση σε χώρες της ευρύτερης περιοχής αλλά και της Β. Αφρικής.

Τα αδέρφια Κάτσου λοιπόν πίστεψαν στα όνειρα των αδελφών Σουλιώτη και πλέον μέσω της VNK Capital απέκτησαν το 36% της «Παλίρροια Σουλιώτης» χωρίς να έχουν ανακοινωθεί οι λεπτομέρειες και το αντίτιμο της συμφωνίας. «Στόχος της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της VNK Capital και της ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ - ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ Α.Ε., είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών της τελευταίας, οι οποίες σήμερα αντιπροσωπεύουν ποσοστό μεγαλύτερο του 80% των εσόδων της», ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση.

Εάν υπάρχουν περιθώρια; Σαφώς δηλώνουν κύκλοι του fund. Εξάλλου οι προοπτικές που υπάρχουν για την οικογενειακή επιχείρηση απ' τα Πολιτικά Ευβοίας δείχνουν ευοίωνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα