Βάιντμαν: Η ανάκαμψη της Ευρωζώνης θα συνεχιστεί παρά το Brexit

Η απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αλλάζει ριζικά τις προοπτικές για την Ευρωζώνη, επισημαίνει ο πρόεδρος της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν σε συνέντευξη του στην Die Zeit.

«Η εντύπωση που έχω είναι ότι οι οικονομικές προοπτικές για την Ευρωζώνη δεν έχουν αλλάξει ριζικά μετά το δημοψήφισμα για το Brexit» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γενς Βάιντμαν.

«Μπορεί να υπάρχει μια μικρή πτώση, αλλά σε γενικές γραμμές η ανοδική τάση θα συνεχιστεί» τόνισε προσθέτοντας ότι είναι πολύ νωρίς για να δώσει οποιεσδήποτε αξιόπιστες προβλέψεις για το τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τις μελλοντικές εξελίξεις των τιμών.

Παράλληλα, ο κ. Βάιντμαν επανέλαβε επανέλαβε την άποψή του ότι η αποτελεσματικότητα της υπερ-χαλαρής πολιτικής θα μειωθεί με την πάροδο του χρόνου, ενώ οι κίνδυνοι και οι παρενέργειες θα αυξηθούν, όπως είπε.

«Αλλά και πάλι, η αβεβαιότητα υπάρχει και θα πρέπει πρώτα να περιμένουμε να δούμε σταδιακά τις λεπτομέρειες των οικονομικών δεικτών, προκειμένου να είμαστε σε καλύτερη θέση να εκτιμήσουμε τις συνέπειες του Brexit» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα