Β. Σόιμπλε: Η Βρετανία έχει απαιτήσεις αλλά το ίδιο ισχύει και για το Βερολίνο

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, θεωρεί ότι είναι «λογικό» η Βρετανία να επιθυμεί να έχει πρόσβαση στην κοινή αγορά της Ε.Ε., αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να κατανοήσει ότι και το Βερολίνο έχει απαιτήσεις από το Λονδίνο, όπως ξεκαθάρισε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κ. Σόιμπλε ουσιαστικά αποσαφήνισε δηλώσεις

του Γερμανού πολιτικού που είχαν γίνει την Πέμπτη, τονίζοντας ότι «χρησιμοποίησε τον όρο «λογικό» αλλά συνέχισε τονίζοντας ότι «είναι λογικό από την πλευρά τους οι Βρετανοί να έχουν απαιτήσεις, όσο, όμως, λογικό είναι να έχουμε και εμείς από τη δική μας πλευρά»».

Συνεχίζοντας ο εκπρόσωπος Τύπου του κ. Σόιμπλε υποστήριξε ότι «θα εξετάσουμε την πρόοδο της διαπραγμάτευσης. Ακόμη δεν έχει κατατεθεί το αίτημα και ως εκ τούτου ό,τι και να πούμε είναι εικασία».

Απατώντας σε ερώτηση εάν ο κ. Σόιμπλε δεν συμμερίζεται τις απόψεις που εξέφρασε ο Βρετανός ομόλογός του, Φ. Χάμοντ, υποστήριξε ότι «θεωρούμε ότι είναι απόλυτα λογική θέση αυτή που εξέφρασε ο νέος υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας. Είμαστε έτοιμοι, όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθόν, να συνεργαστούμε μαζί του».

Keywords
Τυχαία Θέματα