Β. Μπίλλης (Sunlight): Το σχέδιο που αποδίδει

Έτος υψηλών αποδόσεων αποδείχθηκε και το 2016 για τη Sunlight και κατά τη χθεσινή παρουσίαση ο διευθύνων σύμβουλος Βασίλης Μπίλλης δεν ήταν φειδωλός στα χαμόγελα του.

Ο στενός συνεργάτης του Πάνου Γερμανού που έχει στα χέρια του τα ηνία μίας εκ των μεγαλύτερων -πλέον- εξαγωγικών δυνάμεων της χώρας κατασκευάζοντας και πουλώντας μπαταρίες, ακόμα και για υποβρύχια σε πάνω από 100 χώρες είδε τα μερίδια της εταιρείας στην παγκόσμια αγορά να αυξάνονται μέσα απ' την

υλοποίηση του σχεδίου που εφαρμόζει απ' το 2013.

Το 98% της παραγωγής πλέον εξάγεται, γεγονός που δίνει στην εταιρεία τεράστιες προοπτικές παρά το γεγονός ότι η χώρα μας περνά τη χειρότερη οικονομική κρίση μεταπολεμικά. Όπως εξηγεί ο ίδιος η έμφαση δίδεται στους συσσωρευτές έλξης, που συμμετέχουν με 65% στην αξία των εξαγωγών της Sunlight, ενώ σταδιακά αυξάνει διεθνώς η ζήτηση σε κάθε είδους συσσωρευτές εφεδρικής ισχύος που σήμερα αποτελούν το 16% των εξαγωγών της Sunlight. Επίσης, οι συσσωρευτές για υποβρύχια και τορπίλες αποτελούν το 12% των πωλήσεων της εταιρείας.

Πλέον η Sunlight ελέγχει το 9% της παγκόσμιας αγοράς ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στη γερμανική αγορά το μερίδιο της έχει αυξηθεί πλέον στο 14%.

Στις φήμες για την έκδοση ομολόγου από τη Sunlight, που κυκλοφορούν τελευταία, ο ίδιος αρνείται να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει. «Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα», δηλώνει σπεύδοντας ωστόσο να τονίσει πως «ο όμιλος Olympia έχει πολυετή γνώση από το εξωτερικό σε αυτά τα χρηματοδοτικά εργαλεία, έχουμε τα επενδυτικά μας πλάνα και εξετάζουμε τι ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες μας. Υπό αυτό το πρίσμα δεν βλέπω κανένα λόγο για είσοδο στο ΧΑ».

Ο Βασίλης Μπίλλης είναι στο τιμόνι της εταιρείας απ' το 2013 αναλαμβάνοντας τη θέση του Προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου. Είναι μέλος του ΔΣ της Olympia Development, και έχει περάσει απ' όλα τα κρίσιμα πόστα του Ομίλου. Πριν τη Sunlight ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη όλων των θυγατρικών κινητής τηλεφωνίας της Olympia Development στο εξωτερικό (PLAY και MTN), ενώ έχει προϋπηρεσία σε σημαντικές εταιρίες όπως Γερμανός, Unilever κα.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου ηλεκτρολόγου μηχανικού από το πανεπιστήμιο του Southampton στην Αγγλία και κάτοχος MBA από το INSEAD.

Keywords
Τυχαία Θέματα