Τζανακόπουλος: Εφικτός ο στόχος για συμφωνία πριν τις 20 Μαρτίου

Οι ελληνικές αρχές διαπραγματεύονται με βάση το αρχικό πλαίσιο που συμφωνήθηκε στο Eurogroup της 20ης Φλεβάρη, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά της διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν απαιτήσεις των δανειστών έξω από το πλαίσιο που έχει συμφωνηθεί είναι ανακριβείς είπε ο κ Τζανακόπουλος.

Εξετάζονται μεταρρυθμίσεις στο ύψος του 2% του ΑΕΠ

ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος τονίζοντας ότι είναι εφικτός στόχος η ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας πριν το Eurogroup του Μαρτίου.

Τα μέτρα που θα εφαρμοστούν από το 2019 θα έχουν μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Στόχος της κυβέρνησης να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Οι ελληνικές αρχές συνεχίζουν να εργάζονται προκειμένου να κλείσει σύντομα η αξιολόγηση», ανέφερε. Όπως είπε είναι εφικτός ο στόχος για συμφωνία πριν τις 20 Μαρτίου.

«Μέτρα και αντίμετρα θα εφαρμοστούν ταυτόχρονα», τόνισε. «Η βασική προϋπόθεση για την ισχύ της συμφωνίας είναι ότι το 2018 θα επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεονάσματα 3,5%».

Ο κ. Τζανακόπουλος επέρριψε παράλληλα ευθύνες στη Νέα Δημοκρατία για δημιουργία κλίματος ανασφάλειας προκειμένου να εξυπηρετήσει μικροκομματικούς σκοπούς και εντόπισε τους λόγους «στην ύπαρξη στρατηγικού αδιεξόδου».

Κατηγόρησε επίσης την Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι αποφεύγει να αναφέρει πως οι υπερβολικές απαιτήσεις του ΔΝΤ είχαν τεθεί ήδη από τον Δεκέμβριο του 2015 πριν τις καθυστερήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα